пʼятниця, 3 липня 2020 р.

Кожен раз по-новому, цікаво і корисно! Впровадження Української Хартії вільної людини сьогодні на часі!

3 липня 2020 року в режимі онлайн відбувся просвітницький інтерактивний захід "Громадянська освіта крізь призму впровадження Української Хартії вільної людини в освітній процес", у якому взяли участь педагогічні працівники м. Тернопіль і Тернопільського району та методисти ТОКІППО.
Метою заходу було надання методичних та практичних рекомендацій педагогічним працівникам щодо впровадження системи духовних та моральних цінностей, які пропонує УХВЛ для формування громадянина-патріота.
У відкритті заходу взяла участь заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич. У своєму виступі п. Ганна зазначила, що сьогодні нам потрібно сформувати цілісну особистість на цінностях, які пропонує нам Українська Хартія вільної людини. Заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО Володимир Мисик, привітав учасників заходу та наголосив на практичній реалізації програми в онлайн режимі.
Учасники заходу мали можливість почути відеозвернення дипломата, Надзвичайного та Поважного Посланника України 1 класу Данила Лубківського та члена-засновника Української Гельсінської групи 1 грудня, віцеректора УКУ м. Львова, Мирослава Мариновича.
Про застосування УХВЛ як моделі структурованих ціннісних орієнтирів для розвитку школяра та шкільної спільноти наголосив у своєму виступі Ігор Ковалик, голова ГО "Гуртом", співкоординатор обласної програми.
Доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри медичної інформатики ТДМУ ім. І.Горбачевського Дмитро Вакуленко закцентував увагу на тому, що цінності в часи випробувань та сучасних викликів дають нам можливість втримати рівновагу і чітке розуміння як нам діяти. На завершення заходу завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Світозара Хома, завідувач відділу організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності Марія Мартинів, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи Світлана Демидась та методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Світлана Буняк провели тренінг для учасників "УХВЛ-ціннісний орієнтир у час невизначеності".
"Українська Хартія вільної людини -це вибір "бути"!🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Немає коментарів:

Дописати коментар