пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Всеукраїнські змагання з початкового технічного моделювання!

Незабутні враження, море позитивних емоцій, величезний досвід привезли із собою з Кам’янця-Подільського вихованці Великобірківського будинку творчості школяра ПАВЛО ВІТАЛІЙ та МАЦЕНЬКО УСТИМ, які представляли Тернопільську область на Всеукраїнських змаганнях з початкового технічного моделювання!
Цього року на змагання прибула рекордна кількість учасників: 17 команд, 39 учасників.

 Конкурсна програма першого дня складалась з теоретичного заліку, де потрібно було дати відповіді на 20 запитань

 та виконання учасниками І етапу спортивно-технічного завдання, а саме, виготовлення моделі планера.


В цей час для керівників команд проведено презентацію Кам’янець-Подільського центру дитячої та юнацької творчості, продемонстровано виставку науково-технічної творчості та дефіле гурткових занять.
 
Закінчився перший день пішохідною екскурсією по вечірньому Кам’янцю. Учасники змагань побували у Старому місті, із захватом милувалися краєвидами, архітектурними та природними пам’ятками. 

 

Другий день був дуже насичений.
 Змагання складалися з трьох конкурсних програм. 
Командам були запропоновані технічне завдання - виготовлення танка,

 творче - створити конструцію із поданих геометричних тіл за власним задумом 



та ІІ етап спортивно-технічного завдання - змагання на дальність польоту в приміщенні. 

 




 

Цікавим фрагментом стала проведена педагогами Центру розважальна програма «Кольоровий світ дитинства».
 



Керівники команд відвідали ботанічний сад та прийняли активну участь у педагогічному мості «Шляхи формування науково-технічних здібностей школяра через якісну освіту». Вони мали змогу ознайомитись із презентаційними матеріалами про роботу Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, науково-технічного відділу ЦДЮТ та Нетішинського клубу «Юний технік». Відбулось жваве обговорення актуальних питань щодо умов проведення та технічного забезпечення Всеукраїнського конкурсу.\

Незабутнім був й останній день змагань, який складався з виставки дитячих конкурсних робіт, концерту творчих колективів ЦДЮТ, нагородження переможців, урочистого закриття конкурсу.
Юні техніки з Великих Бірок достойно справилися із всіма конкурсними завданнями і отримали за свої старання дипломи та цінні подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар