неділя, 13 січня 2019 р.

Екскурсія старовинним Таллінном

Під час поїздки для юних посланців миру стала незабутньою екскурсія старовинним Таллінном,яку провів особисто Анатолій Лютюк. Діти мандрували вузенькими вуличками та захоплювалися чарівною архітектурою. Надовго запам"ятається учасникам проекту Дівоча вежа , яка зведена в XIV столітті. Вона була сильно пошкоджена в 1577 році під час боїв Лівонської війни. Після відновлення споруди, в ньому облаштували в'язницю. У середині XIX століття у вежі були створені житлові приміщення. У ній також перебувала художня майстерня.
Діти також побували на Ратушній площі, яка знаходиться в Старому місті. В центрі площі є точка, з якої видно всі головнім 5 веж міста. Взимку тут організовують Різдвяні ярмарки та ставлять красиву ялинку. Найбільш відома будівля на площі - це міська Ратуша, на вершечку якої є символ міста- флюгер Старий Томас.
Діти також ходили по Вишгороді- верхній частині Старого міста. Тут в середньовіччі жили багачі та місцева знать, тому будинки більш помпезні. Ще учасники проекту завітали до римо-католицького храму Святих Петра і Павла.Зазвичай сюди заходять випадкові туристи, увагу яких привертають красиві ажурні ворота, а за ними дуже чарівне подвір'я У ньому розміщені багато ялинок, які прикрашені вогниками та шопка з новонародженим Ісусом Христом. Всередині храм також дуже красивий.

Немає коментарів:

Дописати коментар