середа, 15 травня 2019 р.

Презентація книги про нашого славного земляка- легендарного командира морського тральщика "Черкаси" - ЮРІЯ ФЕДАША!

Подія, яка відбулася у Великих Бірках 15 травня 2019 року запам’ятається надовго! Адже в цей день в гостинному залі ресторану "Мрія" відбулась презентація книги про нашого славного земляка- легендарного командира морського тральщика "Черкаси" - ЮРІЯ ФЕДАША!
Ця книга об’єднала навколо себе людей, які прагнуть залишити наступному поколінню якомога більше документальних матеріалів про події, свідками яких є ми самі, про справжню еліту українського народу, про людей, які, власне, і творять цю історію.
Віримо, що життєва правдива історія, описана в ній, спонукає людей до спогадів, осмислення минулого, розуміння цінності вільного життя у сильній, мирній суверенній країні, збереження почуттів вдячності до тих, хто ціною важких зусиль боронить наш спокій. А тому неодмінно донесе до нових поколінь пам'ять про героїчне минуле українського народу та про його звитяжців, зокрема й про вірність команди незламного морського тральщика «Черкаси» та її мужнього і талановитого командира, справжнього морського офіцера – Юрія Федаша.
Висловлюємо щиру вдячність Тернопільській РДА та Тернопільській районній раді за сприяння у видавництві книги.
Особлива подяка безпосередньому її герою - Юрію Петровичу Федашу, який став нашим головним консультантом.
Висловлюємо слова подяки колективу Великобірківського БТШ (директор Кульчицька Марія Іванівна), відділу освіти Тернопільської РДА (начальник Цаль Василь Зеновійович), Тернопільському обласному комунальному інституту післядипломної освіти (директор Петровський Олександр Миколайович), вчителю зарубіжної літератури місцевої школи-гімназії Замойській Марії Євгенівні за допомогу у її створенні.
Надзвичайно приємно, що до проведення даного заходу долучилися начальник відділу молоді і спорту Тернопільської РДА Галич Ганна Миколаївна та управління сім’ї та молоді Тернопільської ОДА (начальник Чорний Ігор Володимирович).
Окрема подяка радіожурналістці Галині Юрсі за сприяння у інформаційному висвітленні даного заходу у ЗМІ та колективам Великобірківської музичної школи і НВК "Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія ім. С.Балея" за співпрацю у підготовці та проведенні презентації.
Отож, тепер історію спротиву Російській агресії в Кримських водах за участі нашого земляка ми просто зобов’язані всі пам’ятати і переповідати наступним поколінням. В цьому нам тепер буде допомагати книга, де зберігаються спогади командира про ті буремні дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар