неділя, 22 березня 2020 р.

Діти з Великіх Бірок на Тернопільщині переконали Україну, що їх селище найкраще

Відеоробота школярів з Тернопільського району здобула друге місце з-поміж усіх регіонів
Вихованці гуртка медіа та анімації “Чарівники” Великобірківського будинку творчості школяра взяли участь в інтернет-конкурсі Всеукраїнської медіаплатформи Youth MediaLab “Моє місто WOW”. Талановиті школярі у своєму фільмі за 2 хвилини 50 секунд змогли розповісти, чому їх селище найкраще. Великобірківчани здобули ІІ місце і рекордну кількість переглядів – більше 14000.
– Ми хотіли показати, що навіть, селище може бути “WOW”, тому що тут живуть неординарні люди, які люблять свою маленьку батьківщину, є вихідці з селища, які відомі усьому світу, родини живуть тут з діда-прадіда. Адже Великим Біркам нещодавно виповнилося 610 років, – розповідає керівник гуртка “Чарівники” Олена Мудра.

Гурток медіа та анімації працює, навіть, не цілий рік, але його вихованці вже демонструють дуже хороші результати.
– Ми плануємо продовжити краєзнавчу роботу і створювати ще мініфільми про наше селище і його людей, адже нам є чим і ким пишатись, – каже Ольга Урманець, методист Великобірківського будинку творчості школяра. – У минулому Великі Бірки були прикордоним містечком з Магдебурзьким правом, мали великий замок, став, згодом залізничну важливу станцію. Селище стало батьківщиною відомого психолога, педагога, філософа Степана-Максима Балея, керівника Центру української культури в Таллінні, заслуженого художника України Анатолія Лютюка, командира тральщика “Черкаси”, капітана ІІ рангу ВМС ЗС України Юрія Федаша”.

Юні учасники «Чарівників» зізнаються, завдяки конкурсу отримали дуже цікавий досвід і запал творити далі.
– Нам дуже сподобалось знімати фільми і мультфільми. Це вже наш третій відеоролик. Ми щасливі, що перемогли! – каже Яна Бутковська, вихованка гуртка “Чарівники”.
До слова, перше місце у конкурсі завоювали юні медійники з Ужгорода, а ІІІ – з м. Ладижин.

Немає коментарів:

Дописати коментар