вівторок, 17 березня 2020 р.

Великі Бірки з Тернопільщини стали другими в конкурсі #МоєМістоWOW

Дякуємо всім, хто підтримував і вболівав!
Відеоролик про Великі Бірки переглянуло 17226 користувачів, та проголосувало 2298! Відставання від переможця всього 5 голосів!
Ми всі великі Молодці!

Великі Бірки з Тернопільщини стали другими в інтернет-конкурсі "Моє місто WOW". Першу сходинку посів Ужгород. До фіналу переможці прийшли з однаковою кількістю балів - 50. Про це повідомляють на платформі конкурсу.

Відео про селище Великі Бірки готували учасники медіагуртка "Чарівники", - розповіла його керівниця Олена Мудра:
"Десь місяць тому Оля Урманець - методистка Великобірківського будинку творчості довідалася, що на платформі YOUTH medialab розпочинається конкурс. І прийшла до наших гуртківців: Чарівники! Знімаймо фільм про Бірки, вони ж колись були містечком. Діти написали сценарій, Оля знімала на телефон. Якраз так збіглося, що коли тривав конкурс, наші Великі Бірки 10-го березня відзначали 600-річчя. Упродовж конкурсу ми лідирували. В останній день нас перегнали учасники з Ужгорода."
Третіми стали учасники з Ладижина, у них - 20 балів.
Що відомо:
  • Перша писемна згадка про Великі Бірки, що на Тернопільщині, датована 10 березня 1410 року, у 1830 році містечко Бірки отримало Магдебурське право, місцевій школі виповнилося вже 170 років. Селище стало батьківщиною відомого психолога, педагога, філософа Стапана-Максима Балея, керівника Центру української культури в Таллінні, заслуженого художника України Анатолія Лютюка, командира тральщика "Черкаси", капітана ІІ рангу ВМС ЗС України Юрія Федаша.
  • Гурток медіа та анімації у Великих Бірках створили в жовтні 2019. Перша відеоробота його учасників - фільм про супергероя Юрія Федаша.
  • Подивитися відеороботи учасників конкурсу #МоєМістоWOW та побачити їхні результати можна на сайті YOUTH medialab

Немає коментарів:

Дописати коментар