пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

«Моє село - мій оберіг»

Селище ... Рідний край.. Воно немов чарівна струна, звучить для кожного з нас. Людина підросте, залишить свою рідну домівку. Але де б вона не була, ким би вона не стала, його історія, звичаї, обряди на все життя залишаться у серці кожного з нас.
Сьогодні вихованці вокального гуртка запросили своїх батьків та педагогів на свято «Моє село - мій оберіг».
Під час свята ми уявно мандрували шляхами - доріжками, щоб глибше пізнати, які таємниці носить в собі наше селище Великі Бірки .
На стежині «Історія рідного селища», історик розповів про найвизначніші події пов’язані і цим населеним пунктом.
А на стежині «Видатні люди селища» краєзнавець познайомив із нашими земляками - відомими особистостями, які проявляли себе та проявляють сьогодні у різних галузях та царинах науки. Більш детально діти дізнатися про життєвий та військовий шлях відважного моряка - капітана 2-го рангу,
легендарного командира незламного тральщика "Черкаси" – Юрія Федаша.
Учасників свята привітав відомий краєзнавець нашого селища, автор книги «Історія Великих Бірок», голова селищної Ради Мацелюх Роман Євгенович, який поділився цікавими фактами з історії нашого краю та виразив сподівання, що плеяду наших видатних земляків своїми досягненнями продовжать сьогоднішні гуртківці.
Поважаймо, любімо свій рідний край, свою землю. І де б нас не занесла доля завжди пам’ятаймо про своє коріння та рідну Малу Батьківщину, що дала нам путівку у світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар