середу, 15 лютого 2017 р.

Обласний семінар керівників гуртків ПТМ в Кременці

15 лютого в Кременецькому РЦДТ відбувся обласний семінар керівників гуртків початкового технічного та спортивно-технічного моделювання. На семінарі була присутня головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, виховної роботи управління освіти і науки Тернопільської обласної адміністрації Боровська Т.Ф., яка звернулась до учасників з вітальним словом. Хома С.О.,завідувач Центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, розповіла про ціннісні орієнтири позашкільної освіти в контексті Концепції нової української школи. Також привітали учасників Щербатюк Н.Ю., начальник відділу освіти Кременецької міської ради, Мороз В.С., начальник відділу освіти Кременецької РДА. Про пріоритетні напрями освіти в районі розповіла Ляшук Л.І., завідувач методичного кабінету відділу освіти Кременецької РДА.

Директор Тернопільського ОКЦНТТШУМ Кохан Й.І. проаналізував діяльність позашкільних навчальних закладів області за 2016 рік. Також були присутні методисти та завідувачі відділів ТОКЦНТТШУМ, які ознайомили з інформаційно-методичними матеріалами щодо проведення обласних змагань та виставок з науково-технічної творчості.
Директор Кременецького РЦДТ Шевчук Т.Д. та методист Синицька Г.М. презентували роботу позашкільного закладу та досягнення вихованців у конкурсах, змаганнях, виставках. Завідувач НТВ Василюк М.М. розповів про роботу гуртків технічного спрямування, проблеми та перспективи на майбутнє.
Вихованці вокального гуртка «Співаночка» (кер. Гладин Н.Ю.) та тацювального колективу «Сяйво» (кер.Трофимлюк О.М.) разом з культорганізатором Карвацькою О.В. підготували літературно-музичну композицію «Зиму проводжаємо, весну зустрічаємо». Практичний психолог Василюк І.О. провела для всіх присутніх тренінгові вправу «Де живе сонце?». Майстер-класи на тему «Розвиток особистості вихованця ПНЗ шляхом залучення до різних видів творчої діяльності в гуртках початково-технічного та спортивно-технічного моделювання» провели керівники гуртків Шевчук В.Г.,Слободенюк О.В., Степанюк І.О.,Онищук Я.Я.. Змістовну екскурсію в Музеї дитячої творчості провів Деревінський Ю.Ф..
Керівники гуртків та методисти побували на екскурсії в Кременецькій ОГПА імені Тараса Шевченка, де мали можливість оглянути кабінети та майстерні. Закінчився семінар підбиттям підсумків роботи та обміном хорошими враженнями.


Немає коментарів:

Дописати коментар