четвер, 14 березня 2019 р.

Районні змагання з початкового технічного моделювання

                                     
14 березня 2019 року на базі Великобірківського БТШ було проведено районні змагання із початкового спортивно-технічного моделювання, приурочені відзначенню Шевченківських днів та Дню українського добровольця. 
В них взяли участь 20 вихованців гуртків початкового технічного моделювання віком до 10 років закладів позашкільної освіти Тернопільського району. 
З вітальними словами до юних техніків, майбутніх винахідників та конструкторів звернулися почесні гості змагань - методисти районного методичного кабінету Івасюк А.З. та Руцька І.Б. Головний суддя змагань, методист Великобірківського БТШ Серба Тарас Богданович ознайомив присутніх з програмою змагань, відповідно до якої було передбачено проведення теоретичного заліку, виготовлення моделі транспортної техніки, виготовлення літаючої моделі планера та участь у змаганнях на дальність польоту в приміщенні та побажав успіхів.
Поки журі підбивало підсумки змагань, учасники взяли участь у конкурсній програмі "Веселий БТШівський потяг" та переглянули відеофільм про першого космонавта України Леоніда Каденюка.
В цьому році команду Великобірківського будинку творчості школяра представляли такі гуртківці: Баньковський Роман, Бутковська Яна, Вдовін Михайло, Дердюк Наталія, Жовнір Вадим, Кметик Анастасія, Котовська Вікторія, Мазур Оксана, Мацелюх Наталія, Мушинська Христина, Потурай Юрій, Радик Костянтин, Якубович Максим, Яцків Ігор.
В конкурсі «Теоретичний залік» правильно відповіли на тестові запитання Баньковський Роман, Буткоська Яна, Вдовін Михайло, Жовнір Вадим, Котовська Вікторія, Мацелюх Наталія, Мушинська Христина та Якубович Максим. Саме ці учасники потрапили у фінал, де потрібно було розгадати кросворд на технічну тематику. За відмінну теоретичну підготовку І місце зайняв Якубович Максим, ІІ місце розділили Жовнір Вадим та Мушинська Христина, а III місце отримали Баньковський Роман, Бутковська Яна та Котовська Вікторія.
Під час виготовлення автомоделі найкраще справився Радик Костянтин, зайнявши І місце, ІІ місце у Кметик Анастасії, а Дердюк Василина та Мацелюх Наталія розділили ІІІ сходинку п’єдесталу.
Оцінюючи стендову модель планера судді визначили, що найкраще виготовив авіамодель Якубович Максим, зайнявши І місце, ІІ місце у Вдовіна Михайла, а ІІІ місце розділили Бутковська Яна та Потурай Юрій.
Запекла боротьба між юними авіамоделістами розпочалась під час визначення результатів дальності польотів планерів - найпростіших літаючих моделей. Адже, тут, напевно, багато залежить ще й від фортуни. Богиня удачі сьогодні була на боці Баньковського Романа – І місце, Вдовін Михайло – ІІ місце, а Жовнір Вадим та Яцків Ігор – ІІІ місце.
В загальному заліку, за підсумками всіх видів конкурсних змагань абсолютними переможцем став Якубович Максим, ІІ місце у Баньковського Романа та Жовніра Вадима, а ІІІ місце вибороли Бутковська Яна, Котовська Вікторія, Мушинська Христина.
Всі учасники змагань нагородженні відділом освіти Тернопільської РДА відповідними грамотами та дипломами, а також маленькими кумедними іграшками від директора Великобірківського БТШ Кульчицької М.І.
Не залишились без подарунків і наші іменинники Якубович Максим та Мазур Оксана. - їм вручено також подарунки на згадку.
28 березня кращі гуртківці будуть захищати честь Тернопільського району на обласних змаганнях з ПТМ.
Бажаємо успіхів в майбутньому!



Немає коментарів:

Дописати коментар