середа, 11 вересня 2019 р.

Літній відпочинок гуртківців в Угорщині!

Книга Добра мандрує світом!
Літо-найкраща і найулюбленіша пора року для дітей! Це час відпочинку, драйву, пригод та шалених емоцій!.
Протягом літніх канікул ми з неймовірною цікавістю та захопленням спостерігали за відпочинком наших вихованців в спортивно-оздоровчому таборі на озері Веленце (м.Гордонь) в Угорщині.
Адже, за сприяння Почесного консула Угорщини в м.Тернопіль та області Тетяни Чубак та представника БФ "Подоляни" Ірини Гаврилевської 4 дітей із багатодітних сімей, учасників міжнародного проекту «Книга добра» із Великих Бірок протягом тижня мали змогу оздоровитися, гарно відпочити, отримати позитивні емоції, зустріти нових друзів, поринути в світ сюрпризів та багато іншого. І хоча діти відпочивали у різний час і в різних групах, проте їхні спогади однаково насичені, яскраві і радісні!
Сім днів пролетіли як одна мить. Кожного дня для дітей організовувались цікавинки . Дітвора насолоджувалась екскурсією на кораблику о.Веленце, споглядаючи чудові пейзажі, плавала на байдарках, здобуваючи досить корисні навички правильно тримати весла та працювати в команді, купалась в озері, проводила час на пляжі, грала ігри, згуртовувалась.
Під час ігор на березі діти читали та уважно вслухались в історії із "Книги Добра". А вечір завершувався в дружньому колі, співаючи українських пісень та таборового гімну "Творімо добро разом".
Дитинство - це сміх, постійний рух та пригоди, а програма табору відповідала саме таким вимогам. Для діток організували екскурсію до фортеці, де вони мали змогу зіграти в захоплюючу гру. Хлопці та дівчата, поринувши трохи в минуле, зіграли в імпровізований історичний бій між угорцями і татарами. І в їхньому варіанті битви перемогла дружба та згуртованість.
Для того, щоб зрозуміти країну, її "душу" варто заглянути в минуле, в періоди, коли вона зароджувалася. Тому для дітей організовувались екскурсії в музеї мінізамків Угорщини під відкритим небом, який ввійшов до книги рекордів Гіннеса і розташований в стародавньому містечку Диніш,
Родзинкою відпочинку дітей в Угорщині стало відвідування Будапешту – одної із найкрасивіших столиць світу та знайомство із багатьма цікавими місцями.
Великим, комфортабельним автобусом діти відправилися до Будапешту. Всю дорогу їм розповідали історії про угорську столицю.
Спочатку діти завітали до зоопарку, який є одним із найдавніших і найкращих зоопарків в Європі і в якому знаходиться більше тисячі звірів і птахів з усієї планети, від Австралії до Південної Америки. А це - величезна територія, царство неймовірних, вражаючих звірів, цікаві локації та незабутні враження.
Згодом побували біля одного із найвизначніших місць угорського народу - Площі Героїв та відвідали візитну картку Будапешту - Угорський парламент, який розташований на березі Дунаю, та вражає своєю величчю, красою, могутністю та насолодилися його пишним внутрішнім оздобленням в стилі середньовіччя. Велична будівля зустріла своєю розкішшю стін, аурою та цікавими розповідями екскурсовода.
Ми дуже раді, що дітям з Великих Бірок пощастило разом з дітками із різних куточків України відпочити на березі озера в чудових умовах, дружній компанії друзів та класних вожатих, набратися досвіду та привезти величезний багаж неймовірних спогадів !
Щиро дякуємо усім за підтримку та організацію, а саме, уряду Угорщини і державному самоврядування українців в Угорщині, Посольству Угорщини в Україні, а також всім причетним хто допомагає нам, щоб у діток був суперовий і незабутній відпочинок! Творімо добро разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар