субота, 21 вересня 2019 р.

ХLІХ Кубок з видів спортивного туризму (пішохідний, велосипедний, водний) серед працівників освіти і науки Тернопільщини, присвяченого Міжнародному дню миру

                                       
Кожного року із приходом осені представники освітянського туризму збираються на традиційні змагання із видів спортивного туризму.
З 18 по 20 вересня 2019 року в урочищі Франчиха, що поблизу села Чернихівці, Збаразького району, збірна команда освітян Тернопільського району виступила ХLІХ Кубку з видів спортивного туризму (пішохідний, велосипедний, водний) серед працівників освіти і науки Тернопільщини, присвяченого Міжнародному дню миру
У цьому році ми прибули на змагання в статусі Чемпіона Тернопільської області 2018 року на усіх дистанціях, а також і в загальному заліку з пішохідного туризму.
13 вересня 2019 року нами були проведені змагання серед працівників освіти Тернопільського району з видів спортивного туризму, які не пройшли даремно, а стали хорошою підготовкою для всіх. Було значно омолоджено та сформовано остаточний склад команди.
Команду представників пішохідного туризму склали Тарас Серба (Великобірківський БТШ), Дмитро Піговський (Почапинська ЗОШ), Сергій Дулібан (Малоходачківська ЗОШ) та Юлія Радецька (Великобірківська ЗОШ-гімназія). Запасний учасник – Соломія Злонкевич (Великобірківський БТШ). Суддя від команди – Андрій Гоч (Соборненська ЗОШ).
Змагання з пішохідного туризму проходили на дистанціях «туристський тріатлон» та «командна смуга перешкод» в східній частині лісового урочища Франчиха.
Перший день змагань зустрів нас холодною та вітряною погодою. На дистанції «туристський тріатлон» спортсменам-пішохідникам необхідно було піднятись крутим схилом, пройти по мотузці з поручнями та навісну переправу над крутим урвищем, здійснювати переправу маятником, використавши для всіх цих етапів свої мотузки.
Незважаючи на пронизливий холод, нам вдалось успішно подолати ці перешкоди і передати естафету велотуристам із значним запасом часу. Далі велосипедисти долали дистанцію велокросу, а на водній частині туристського тріатлону наші колеги проходили водну дистанцію «рятувальні роботи».
Команду із велосипедного туризму складали Олександр Шум (районна ДЮСШ) та Андрій Чернецький (Почапинська ЗОШ), а туристів-водників – Микола Кітчак (Лозівська ЗОШ) та Руслан Касарда (Байковецька ЗОШ).
В пішохідній частині ми стали кращими, а за сумою трьох видів естафети стали переможцями дистанції «туристський тріатлон».
В другий день, незважаючи на перший стартовий номер, команда також змогла утримати переможний настрій і, як минулоріч, вибороти перемогу на дистанції «Командна смуга перешкод». На складному природному рельєфі, нам необхідно було подолати природні перешкоди, пройти технічні етапи, користуючись своїми мотузками. Це - навісна переправа та паралельні мотузки, спуски, підйоми та травеси схилів, рух по жердинах.
Найбільш позитивним є те, що нам вдалось вибороти першість в обох видах пішохідної програми, незважаючи на зміни в складі, примхи погоди та інші обставини!
Вітаю всіх спортсменів нашої команди із заслуженим званням Чемпіона Тернопільської області серед педагогічних працівників 2019 року! Кожен з вас доклав частку своєї праці для загальної перемоги.
Бажаю підтвердити звання Чемпіонів та примножити ці результати у 2020 році на ювілейних 50-х змаганнях працівників освіти Тернопілля!

                                                    

Немає коментарів:

Дописати коментар