четвер, 10 жовтня 2019 р.

Візит до 44-тої окремої артилерійської бригади


10 жовтня відбулося виїзне засідання Ради старшокласників Тернопільського району «Діти сучасності» спільно з Великобірківським БТШ та відділом молоді і спорту Тернопільської РДА на тему «Формування національно-патріотичної компетентності учнів. Сучасний погляд на патріотичне виховання. Зустріч із військовослужбовцями “Маю честь Вітчизну захищати”, “Роль війська, ідеалів свободи та державності”
З нагоди відзначення Дня захисника України та засвідчення шанобливого ставлення до захисників України лідери учнівського самоврядування та куратори освітніх закладів Тернопільського району завітали до 44-тої окремої артилерійської бригади.

Юлія Володимирівна Шкурга, т.в.обов'язки заступника командира з морально-психологічного забезпечення ознайомила з історією частини, зразками озброєння, технікою та приладами, які перебувають на озброєнні військової частини та використовуються під час виконання службово-бойових завдань, а також розповіла про будні військовослужбовців, котрі беруть участь в Операції об’єднаних сил.
Юлія є організаторкою та натхненницею унікальної Студії бойової слави у стилі арт інсталяції, аналогів якої немає в усій Україні. Над її створенням працювала творча команда на чолі з дизайнером Ольгою Шаварською. Велику частину музею займають експонати війни сьогодення. Це і особисті речі загиблих військовослужбовців, зброя,обладнання та екіпіровка, що використовується в АТО. За основу виставки взяті світлини, бойові трофеї та інсталяція з переплетених ниток, яка показує бойовий шлях України, армії та 44-ї окремої артилерійської бригади, а також мапа України, виготовлена з шурупів .

Незабутні враження справили експонати,які демонструють бойові заслуги військової частини, куточок скорботи. Надихає виставкову експозицію стіна із дитячими малюнками, листівками- побажання військовим..
На зустрічі також був присутній Юрій Степанович Кульпа, уродженець смт Великі Бірки — прес-офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади. За час проходження його служби світлини та інформація про діяльність військової частини, дописи про героїчні подвиги військовослужбовців, а також інформація про заходи військових завжди на шпальтах газет, в Інтернет-ресурсах, радіо і телебаченні. Юрій - автор фотовиставки «Гарматний ешелон», яка незабаром діятиме у розташуванні студії бойової слави Тернопільської артилерійської частини А3215, а завтра відбудеться її презентація.
В знак вдячності військовослужбовцям, що боронять наш край, лідери вручили сувеніри, малюнки, квіти, солодощі, які обов’язково знайдуть своїх адресатів.

А ще військовим було передано зібрані матеріали про воїнів АТО з Тернопільського району в рамках пошуково-краєзнавчого проекту «Книга звитяги героїв Євромайдану та АТО», також книгу про одну із сторінок новітньої історії України: приклад бойового духу та спротиву російській агресії в Кримських водах, яку продемонстрував екіпаж морського тральщика «Черкаси» на чолі з уродженцем Великих Бірок Юрієм Федашем.
Висловлюємо щиру вдячність Командиру військової частини А3215, полковнику Баранову Сергію Миколайовичу за організацію змістовної та цікавої екскурсії в СТУДІЇ БОЙОВОЇ СЛАВИ 44 окремої артилерійської бригади, а також з нагороди Дня захисника України висловлюємо українським військовим велику вдячність за їхню щоденну службу, завдяки якій мирні люди мають змогу спокійно спати, працювати, творити.
Нехай ваше життя освітлює слава перемог УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ, сила і міць української зброї, любов і відданість до нашої України!


Немає коментарів:

Дописати коментар