четвер, 10 жовтня 2019 р.

Історико-меморіальний музей політичних в’язнів


10 жовтня в рамках проведення виїзного засідання Ради старшокласників Тернопільського району «Діти сучасності» спільно з Великобірківським БТШ та відділом молоді і спорту Тернопільської РДА на тему «Формування національно- патріотичної компетентності учнів. Сучасний погляд на патріотичне виховання...” та з нагороди відзначення ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПОВСТАНСЬКОЇ АРМІЇ лідери учнівського самоврядування та куратори освітніх закладів Тернопільського району відвідали найбільший в Україні історико-меморіальний музей політичних в’язнів, що знаходиться у Тернополі. Музей політв’язнів знаходиться на території колишнього слідчого ізолятора. У 28 камерах розташована багата експозиція музею та безцінні історичні матеріали. Кожна зала музею – достовірне свідчення про національно-визвольну боротьбу, репресії і знущання над справжніми патріотами 1939-1941 років. 
Чудову змістовну екскурсію провів старший науковий працівник Тернопільського історико-меморіального музею політичних в'язнів, один із малолітніх в'язнів ОЛЕЩУК ІГОР АНДРІЙОВИЧ! Він розповів цікаві факти створення та діяльності ОУН-УПА, про життя її засновників.
Справжній одяг і побутові предмети допомогли скласти цілісну картину життя політв’язнів. Особливе враження справив реалістичний макет концтабору, відтворені в деталях умови карцеру та методи знущань. Відвідуючи музей політичних в’язнів, неможливо пройти повз демонстрацію камери смертників.
Музейний заклад особливо пишається колекцією із 9 макетів криївок, котрі були створені і подаровані жителем Тернопільщини. Окрема гордість музею політв’язнів – представлена в розрізі справжня криївка з детальним відображенням інтер’єру.

Немає коментарів:

Дописати коментар