середа, 4 грудня 2019 р.

Відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.
Вони не вимагають до себе жалю, тому що, як ніхто давно усвідомили що це шлях в нікуди. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Адже ми всі рівні перед Богом.
Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.
Сьогодні вихованці Великобірківського БТШ змогли заочно познайомитися із Сергієм Ткачуком, хлопцем, який своїм прикладом надихає. Адже Сергій веде активний спосіб життя, займається танцями, музикою і відвідує басейн. Стометрівку може пропливти за півтори хвилини.
Із Сергієм особисто нам вдалося познайомитися завдяки проекту «Книга добра», адже його історія "Окрилений мрією" потрапила у 100 найкращих, тому сьогодні зустріч ми розпочали саме із читання історії.
А далі діти переглянули запис прямого ефіру телепрограми «Файний ранок», гостем студії якого був Сергій із мамою. https://www.youtube.com/watch…
Також, діти дізналися, що хлопцеві навіть вдалося підкорити Говерлу. І так як він пересувається на інвалідному візку і самостійно не має можливості піднятись на вершину, йому вирішили допомогли небайдужі тернополяни, які долучились до проекту "Мрія на всіх". Його несли на спинах, у спеціально обладнаному кріслі, вага якого разом з Сергієм становила 50 кг. Долучився до проекту і місцевий гурт «Фіра», учасники якого під час підйому на Говерлу зняли кліп про Сергія Ткачука, який ми також змогли переглянути. https://www.youtube.com/watch…
Тож хочеться побажати всім витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності всі плани та задуми і ніколи не падати духом.

Немає коментарів:

Дописати коментар