четвер, 27 жовтня 2016 р.

Обласний семінар-практикум експедиційних загонів краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

У роботі обласного семінару взяв участь методист з туристсько-краєзнавчої роботи Великобірківського БТШ Серба Тарас Богданович

27 жовтня 2016 року у Зборівському районі відбувся обласний семінар-практикум експедиційних загонів краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». В програмі семінар розглядалися актуальні проблеми організації діяльності експедиційних та пошуково-дослідницьких загонів навчальних закладів.


 Окремо висвітлювалася діяльність координаційної ради з питань туристсько-краєзнавчої роботи, форми та методи діяльності методичної служби з педагогічними кадрами, створення та діяльність музеїв загальноосвітніх навчальних закладів району та ін.
Ініціаторами семінару виступив науково-краєзнавчий відділ ТОКЦТСЕУМ в особі його завідувача М.В.Фалінського. А організаторами на рівні району були представники комунальної установи «Зборівський районний методичний кабінет» в особі завідувача І.Б.Колоса та методиста Я.І.Білан.


Базою для проведення семінару було визначено два навчальних заклади, а саме ЗОШ І-ІІІ ст. сіл Мшанця та Загір’я, де роботу своїх колективів представляли керівники закладів В.І.Роган та О.В.Хоміцька, а також їхні колеги та вихованці.
До роботи семінару були також залучені:
- юні дослідники-краєзнавці Зборівського районного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, керівник Н.В. Семенович;
- юні музеєзнавці ЗОШ І-ІІІ ст. с. Мильного, керівник музею М.Я.Мазуркевич;
- учениця 11 класу СЗОШ І-ІІІ ст. смт. Залізці Марія Гринтус, дослідниця діяльності о. Ісидора Дольницького;
- керівник гуртка Залозецького БДЮТ С.Б. Романишин.


Гості семінару стали учасниками визначальної події – вручення музеєві «Народна скарбницю» ЗОШ І-ІІІ ст. с. Мшанця свідоцтва про звання «Зразковий музей». 
Побачили багато цікавої старовини в етнографічно-побутовому музеї «Оберіг» ЗОШ І-ІІІ ст. с. Загір’я. А також почерпнули багато з досвіду роботи колег району та обмінялися досвідом роботи. 
Організатори семінару висловлюють щиру вдячність усім учасникам семінару та зичать невичерпної енергії, багатогранності нових досліджень та багато-багато вихованців, зацікавлених у туристсько-краєзнавчій та пошуково-дослідницькій діяльності.




Немає коментарів:

Дописати коментар