пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Зустріч в День захисника України

Подяку велику складаєм тобi,
Що ти не лишив Украïну.
За синєє небо спасибі тобі
За те, що ми маєм надiю.
Зустріч… Звичайно, що зустрічаємось ми щоденно з тими чи іншими людьми. Проте, одні зустрічі залишають у нас спогад на мить, а інші – на все життя. Є зустрічі звичні, банальні, а є – зворушливі, які пам’ятаємо вічно. Ось такою незвичайною сьогодні, в День захисника України, була зустріч із батьками та сестрою капітана 2-го рангу, легендарного командира незламного тральщика «Черкаси» ЮРІЯ ФЕДАША.
Для нас ще ціннішою ця зустріч стала тому, що Юрій в минулому також був гуртківцем Великобірківського будинку творчості школяра. Він успішно з
аймався у танцювальному та гуртку «Радіотелеграфії», в складі команди став переможцем обласних змагань по швидкісній радіотелеграфії в 1990 році.
Рідні Юрія розповіли багато цікавих моментів із його життя та про той непростий час, коли корабель опинився в оточенні російських загарбників.
Трепетні розповіді про буремні події під час блокади російськими окупантами на озері Донузлав та прагнення екіпажу тральщика до останнього боронити рідну землю викликали в учнів почуття вдячності та гордості за нашого земляка.
Від гуртківців та педагогів ми вручили сувеніри і сподіваємося, як тільки випаде така можливість, зустрітися в більшому колі із самим захисником, адже історії розказані з перших уст є найкращим прикладом для виховання патріотів.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!


Немає коментарів:

Дописати коментар