четвер, 9 березня 2017 р.

Збережімо первоцвіти

Переважно більшість рідкісних рослин, що занесені до Червоної книги України, зникають через винищення їх людиною. Найяскравіше ця тенденція простежується на прикладі першоцвітів. 
Підсніжники, проліски, ряст, первоцвіт, шафран, цибуля ведмежа, конвалія, вовчі ягоди – це неповний перелік першоцвітів, що можна зустріти у наших лісах. Саме тому гуртківці Великобірківського будинку творчості школяра активно долучитись до роботи щодо охорони та збереження першоцвітів в рамках всеукраїнської природоохоронної акції "Первоцвіт".                                                                        
Вихованці гуртка "Юні друзі природи" представили своїм друзям презентацію про первоцвіти, та роздали листівки із закликом оберігати перші провісники весни. Також гуртківці виготовляли первоцвіти з паперу.
Рідкісні рослини нашого краю мають велике пізнавальне та естетичне значення. Жодний закон не в змозі вберегти та захистити природу без нас, без нашого усвідомлення її цінності. Лише національна свідомість і внутрішня культура кожного з нас можуть посприяти цьому. Тож не будьмо байдужі, бережімо природу рідного краю!
                                        


Немає коментарів:

Дописати коментар