вівторок, 7 березня 2017 р.

Районні змагання із початкового спортивно-технічного моделювання

7 березня 2017 року на базі Великобірківського БТШ було проведено районні змагання із початкового спортивно-технічного моделювання, приурочені відзначенню Шевченківських днів. 

 

 
В них взяли участь вихованці гуртків початкового технічного моделювання віком до 10 років, Великобірківського БТШ та Великоглибочецького БТТШ. Головним суддею змагань був методист позашкільного закладу Серба Тарас Богданович.
 

В цьому році команду Великобірківського будинку творчості школяра представляли такі гуртківці: Жук Яна, Карпінський Віктор, Павло Віталій, Качковський Дмитро, Печенюк Вадим, Дмитренко Аліна, Маліновська Христина, Ковч Каріна, Запоточний Денис, Маценько Устим, Бутковський Станіслав, Чудик Арсен, Гайдукевич Юлія, Миколаїшин Тетяна. А загалом у конкурсі взяло участь 21 гуртківців.

Програмою змагань було передбачено: проведення теоретичного заліку, виготовлення моделі транспортної техніки, виготовлення літаючої моделі планера та участь у змаганнях на дальність польоту в приміщенні.

В конкурсі «Теоретичний залік» правильно відповіли на тестові запитання Жук Яна, Карпінський Віктор, Павло Віталій, Качковський Дмитро, Дмитренко Аліна. Саме ці учасники потрапили у фінал, де потрібно було розгадати кросворд на технічну тематику. За відмінну теоретичну підготовку І місце зайняв Павло Віталій, ІІ місце – Качковський Дмитро та Дмитренко Аліна, а III місце – Жук Яна та Карпінський Віктор.

Під час виготовлення автомоделі «BMW 325» найкраще справився Павло Віталій, зайнявши І місце, ІІ місце у Чудика Арсена, а Качковський Дмитро і Жук Яна розділили ІІІ сходинку п’єдесталу.

Запекла боротьба між юними авіамоделістами розпочалась під час визначення результатів дальності польотів планерів - найпростіших літаючих моделей. Адже, тут, напевно, багато залежить ще й від фортуни, тому що пробні запуски можуть бути прекрасні, а от результативні - підвести. 
Богиня удачі сьогодні була на боці Маценька Устима – І місце, Запоточний Денис та Бутковський Станіслав – ІІ місце, Миколаїшин Тетяна та Ковч Каріна – ІІІ місце.

В загальному заліку абсолютний переможцем став Павло Віталій, ІІ місце посів Качковський Дмитро та ІІІ здобула Жук Яна.

16 березня кращі гуртківці будуть захищати честь Тернопільського району на обласних змаганнях з ПТМ.
Бажаємо успіхів в майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар