пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Під вітрилами мрій

Романтика морських просторів завжди вабить нас своєю непередбачуваністю, тайнами та пригодами.
 
Сьогодні вихованці гуртка "ПТМ» розпочали знайомство з водним транспортом , отримавши ключ до виготовлення плаваючих моделей, або як їх ще називають судно моделей. 
І розпочали це знайомство із ознайомленням з відважним мореплавцем, уродженцем селища Великі Бірки, ім’я якого знайоме всій Україні – капітаном 2-го рангу, легендарним командиром незламного тральщика «Черкаси» ЮРІЄМ ФЕДАШЕМ.
Як відомо, морський тральщик "Черкаси" був останнім з українських військових кораблів у кримських водах, який гордо ніс на флагштоку прапор України, а екіпаж зберіг вірність присязі і відважно та грамотно чинив спротив штурмовим групам російських окупантів.
Ще кілька років тому, до початку атаки на півострів, мало хто знав про існування цього корабля і його завдання. Але в березні 2014 року за долею його екіпажу слідкувала із завмиранням серця вся країна. Сьогодні – це вже історія, яку варто нам всім пам’ятати.
Минає три роки з часу окупації Криму. Все менше згадують про ті події, ще рідше - про людей, які намагалися втримати оборону півострова та зберегти флот України. Але, ми, земляки відважного моряка, повинні пам’ятати про тих, хто до останнього не здавався та був вірним присязі.
Ми маємо на кого рівнятися і саме тому, юні техніки сьогодні старанно навчались граючись під час конкурсно-пізнавальної гри «Під вітрилами мрій» .

Вихованці гуртка «ПТМ» відправились у далеке плавання на двох кораблях «Русалка» і «Дельфін».
Для того , щоби кораблі вдало пройшли свій маршрут, їх було укомплектовано досвідченими командами моряків.
Діти ознайомилися з історією та розвитком суднобудування, типами суден, професіями на кораблі, обов’язками членів екіпажу, морськими термінами, рятувальними засобами на воді.

Немає коментарів:

Дописати коментар