пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Про нас пишуть...

Сканпреса: "Подільське слово, п’ятниця , 3 листопада 2017 р.
"Урочиста академія з легендарним капітаном незламного тральщика "Черкаси" -Юрієм Федашем
Урочиста академія з легендарним капітаном незламного тральщика «Черкаси» — Юрієм Федашем
Захід відбувся 27 жовтня в Тернопільській райдержадміністрації. У заході, організованому 
Великобірківським будинком творчості школяра та відділом освіти райдержадміністрації, взяли участь лідери учнівського самоврядування та педагоги-організатори району. 
Морський тральщик "Черкаси" був останнім з українських військових кораблів у кримських водах, який гордо ніс на флагштоку прапор України, а екіпаж зберіг вірність українському народу і відважно та грамотно чинив спротив штурмовим групам російських окупантів.
Не було, мабуть, в Україні людини, яка з тривогою і гордістю не стежила б наприкінці березня 2014 року за діями морського тральщика «Черкаси», екіпаж якого відмовився здатися окупантам під час подій у Криму, коли все узбережжя півострова, як і більшість українських військових кораблів, дислокованих у цьому регіоні, були в руках російських спецзагонів.
Перехоплювало подих, коли читали інформаційні повідомлення в Інтернеті, дивилися телевізійні новини про те, як опирався цей невеликий корабель спробам росіян його підкорити. Екіпаж разом зі своїм командиром Юрієм Федашем не тільки не виконав ультиматум противника про здачу, а й спробував прорватися із заблокованої бухти Донузлав, яку росіяни спеціально перекрили потопленими кораблями.
Командир корабля, Юрій Федаш, — наш земляк, справжній народний герой України, який народився в селищі Великі Бірки, навчався у Великобірківській школі і відвідував гуртки Великобірківського будинку творчості школяра.
Учасники академії з перших уст почули спогади про той непростий час, коли корабель опинився в оточенні російських загарбників.
На завершення зустрічі присутні висловили повагу до героя-земляка і захоплення його мужністю та відвагою. Використовуючи публікації в пресі та Інтернет-виданнях, відео, що стосуються тральщика «Черкаси», гуртківцям вдалося узагальнити всю інформацію в пошуково-дослідницькій роботі.
Рукопис матеріалів пошукової роботи, який з часом може стати безцінною додатковою інформацією під час вивчення тем новітньої історії в навчальних закладах району, вручено Юрію Федашу.

Немає коментарів:

Дописати коментар