вівторок, 12 лютого 2019 р.

Навчальний збір обласноі учнівськоі асоціаціі «Авангард» «Лідер – ініціатор позитивних змін у житті громади».

12 лютого на базі ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Й. Сліпого» відбувся черговий навчальний збір обласноі учнівськоі асоціаціі «Авангард» «Лідер – ініціатор позитивних змін у житті громади».
Участь у навчальному зборі взяла голова Ради старшокласників Тернопільського району "Діти сучасності", учениця 10 класу Великоберезовицької ЗОШ І-ІІІ ст, яка очолює комісію "Громадські зв’язки" обласної учнівської асоціації "Авангард" Подворняк Олеся, куратор Ради старшокласників, методист Великобірківського БТШ Урманець Ольга Дмитрівна та педагог-організатор Великоберезовицької ЗОШ І-ІІІ ст Вовна Лариса Михайлівна.
Модератором заходу була Світозара Хома, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, яка чітко окреслила основні аспекти лідерства та активної громадянської позиції старшокласників.
Із вітальним словом та побажаннями плідної співпраці до присутніх звернулася директор ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» Марія Гуцал.
Про досвід та досягнення у роботі з лідерами учнівського самоврядування закладу розповіли Світлана Куцкір, заступник директора з виховної роботи, та Тетяна Заверуха, педагог-організатор, куратор шкільного учнівського парламенту ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого».
Лідери обласної учнівської асоціації «Авангард» виступили зі звітом щодо формування активної громадянської позиції школярів, розповіли про впровадження обласної програми УХВЛ в освітніх закладах області та провели захоплюючий квест для учасників заходу.
З темою «Важливість вивчення системи цінностей Української Хартії вільної людини в Новій українській школі» виступив Ігор Ковалик, голова ГО «Гуртом!», співкоординатор реалізації обласної програми впровадження УХВЛ в Тернопільській області.
Дмитро Вакуленко, доктор біологічних наук, доцент, завідувач кафедри медичної інформатики ТДМУ імені І. Горбачевського, голова ради ГО «Центр Гармонія», заступник голови ГО «Гуртом!», розповів про інноваційні технології та методичне забезпечення реалізації ідей Української Хартії вільної людини.
Нові акценти у розвитку громадянської позиції лідерів розставили Світозара Хома, завідувач центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти, та Ірина Рудник, методист відділу організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності ТОКІППО, які провели інтерактивні вправи з кураторами районних та міських рад старшокласників. Учасники практичної частини заходу продемонстрували ерудованість та винахідливість, шукаючи шляхи порозуміння та успішної інтеракції щодо реалізації основних функцій лідерів у громадах.
На завершення зустрічі всі присутні обмінялися думками, підвели підсумки та визначили шляхи розвитку активної лідерської позиції підлітків на 2019 рік.
Цікавий досвід, змістовні дискусії, корисні тренінги додають креативної та натхнення !

Немає коментарів:

Дописати коментар