неділя, 24 лютого 2019 р.

Кубок України з пішохідного туризму серед дорослих

В останні вихідні зими, з 22 по 24 лютого 2019 року, у спортивному залі Тернопільської ЗОШ №16 ім. В.Левицького проходили змагання за Кубок України з пішохідного туризму серед дорослих.

Змагання в закритому приміщенні такого формату – особисті змагання на дистанції «Смуга перешкод», – проводяться в Україні вперше.

Цьогорічні змагання перевершили всі прогнози щодо кількості учасників: до Тернополя прибуло 92 спортсмени із дев’яти регіонів України. Також про рівень змагань свідчить те, що серед спортсменів були 7 майстрів спорту України зі спортивного туризму, 38 кандидатів у майстри спорту і 34 першорозрядники. Ще до старту учасників стало зрозуміло, що боротьба за перемогу на дистанціях буде безкомпромісною та непередбачуваною.

Тернопільську область на Кубку представляли 33 спортсмени. Це представники Зборівського РЦДЮТ «Еверест»,  Козівського БДЮТ, Микулинецького ЦТ, Тернопільського ОЦТКЕУМ «Крок», СТК «Легіон» та ТСК «Вершина». Найбільше представництво було від СТК «Легіон» – 12 спортсменів.

Урочисте відкриття Кубку України відбулось увечері в пʼятницю, 22 лютого, одразу після прибуття учасників. Із вітальним словом виступили Мацикур Віктор Степанович – начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Старичков Валерій Павлович – президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму, Серба Тарас Богданович – головний суддя змагань.

Немає коментарів:

Дописати коментар