четвер, 12 жовтня 2017 р.

Пошуково – дослідницька екскурсія до історичних пам’яток воїнів УПА у селі Ступки та селищі Великі Бірки

Цього року Україна відзначає велику та знаменну дату – 75 –ту річницю створення Української Повстанської Армії. Тому і 2017 рік проголошений Роком Української Повстанської Армії. УПА – військово-політична формація українського визвольного руху, яка утворилась 14 жовтня 1942 року. Стратегічною метою діяльності УПА було відновлення української державності. Через лави УПА пройшло понад сто тисяч осіб, за участь у повстанському русі чи його підтримку каральними органами СРСР було репресовано понад півмільйона людей. У нашому краї сотні могил знаним і незнаним воякам УПА.
Тому вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» провели пошуково – дослідницьку екскурсію до історичних пам’яток воїнів УПА у село Ступки та селище Великі Бірки. Гуртківці у селі Ступки побували біля пам’ятного знака братам – героям Вовк та Символічної могили Борцям за волю України. У селищі Великі Бірки вихованці провели дослідницько – пошукову екскурсію до пам’ятного хреста, на місці якого у 1944 році було розстріляно 34-х повстанців, також завітали до Символічної могили , яка знаходиться на селищному цвинтарі. Не могли минути і будинку жителя Великих Бірок, пана Паліводи, на городі якого було поховано 34-х відважних хлопців, яких у 1991 році перепоховали на місце, де зараз знаходиться Символічна могила.
Пам’ятаймо історичне минуле нашого народу, гордімося славними героями, які довгі роки боролись за державну незалежність нашої країни, в якій ми тепер живемо. Адже: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього».

Немає коментарів:

Дописати коментар