вівторок, 13 листопада 2018 р.

Участь гуртківців Великобірківського БТШ у передачі Книги добра Вселенському Патріархові Варфоломію І.

                                                        Почесна місія виконана!
                                        
Юні посланці миру і добра, серед яких були і вихованці Великобірківського будинку творчості школяра повернулися додому з величезним багажем знань, натхнення, позитиву та неймовірних вражень!Три країни світу (Румунія, Болгарія, Туреччина) і більше тисячі кілометрів. Таку відстань подолали українські дітлахи для того, аби передати Книгу добра Вселенському Патріархові Варфоломію І. 
Це унікальне видання рік тому було надруковане в Таллінні, на спеціальному черпаному папері, який може зберігатися кілька століть. Історії про добрі вчинки та ілюстрації до них створювали хлопці та дівчата з усіх регіонів країни. Загалом більше 300 тисяч дітей та дорослих. Найкращі з них були відібрані Редакційною радою та увійшли в Книгу добра.
У серпні її вже передали у бібліотеку Ватикану, а у Міжнародний день Добра, 13 листопада 2018р, її особисто вручили Святішому Варфоломію.
Під час вручення “Книги Добра” юні українські дипломати щиро подивували Святійшого Варфоломія щирими побажаннями і українською піснею. А також наші вихованці подарували Святійшому виготовлений власноруч логотип проекту - сонце з серцем.
Програма поїздки, яка тривала з 10 по 16 листопада 2018 року, була дуже цікавою і насиченою. Діти познайомились із Стамбулом (Константинополем) - найбільшим містом Туреччини та Європи, п'ятим містом світу за населенням, розташованим на березі Босфору і розміщеним зразу ж на двох континентах. Побували в одному з найбільших океанаріумів світу, побачили всі головні визначні пам'ятки з різних регіонів Туреччини у парку мініатюр, побували в мечеті Роксолани, прогулялися на теплоході до островів Принців.
Крім того юні посланці миру і добра мали зустріч із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, Генеральним консулом України в м.Стамбулі Олександром Гаманом та безпосереднім видавцем КНИГИ ДОБРА, керівником Українського центру в Таллінні, уродженцем Великих Бірок, Анатолієм Лютюком!
В Бухаресті, дякуючи Надзвичайному та Повноважному Послу України в Румунії Олександру Банькову на дітей чекала цікава екскурсія до будівлі румунського парламенту.
Щиро дякуємо за честь взяти участь у проекті команді фонду "Чисті серцем", працівникам посольств, усім причетним. Бажаємо подальших успіхів, наснаги, натхнення. Зі свого боку нестимемо місію добра, будемо популяризувати принципи міжнародного соціального проекту "Книга добра" у нових ідеях. Гарних наступних поїздок. 

Немає коментарів:

Дописати коментар