вівторок, 20 листопада 2018 р.

Круглий стіл "Добро в житті людини"

                                         
У Всесвітній день дитини, який відзначається 20 листопада, ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління! Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!
Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.
Сьогодні у Великобірківському будинку творчості школяра ми провели круглий стіл «Добро в житті людини», де обговорили основні принципи міжнародного соціального проекту «Книга добра», значення добрих вчинків для розвитку суспільства. Учасники проекту, юні посли миру і добра, поділилися гарними спогадами про благородну місію, цікаву та насичену подорож з КНИГОЮ ДОБРА до Туреччини та відзначили, що щирість і безкорисливість у людських стосунках мають бути визначальними для кожного з нас.
Історію про справжній приклад людяності і доброти, про непересічну особистість, майора медичної служби Михайла Ярославовича Стасіва розповіла Урманець О.Д., яка мала честь познайомитися з дружиною Ольгою під час поїздки з КНИГОЮ ДОБРА в Туреччину і з перших уст почути спогади про нашого героя.
Злонкевич С.В. прочитала історію добра № 46, яку написала пані Ольга, присвячуючи світлій пам’яті чоловіка Михайла Стасіва.
А далі присутні познайомилися з неймовірним продовженням: будучи в зоні проведення АТО, серед листів, які Михайло Стасів отримав на фронті, був малюнок зі зворушливими словами від незнайомого хлопчика, якого лікар завжди хотів зустріти. Пані Ольга розшукала автора листа через рік після смерті чоловіка. Ним виявився 11-річний Денис Обшарський із Чорткова. Того листа хлопчик написав через кілька днів після загибелі на війні його улюбленого тренера з фрі-файту Романа Ільяшенка.
У день зустрічі пані Ольга подарувала Денису путівку на відпочинок в Угорщину, яку виграла в міжнародному творчому конкурсі “Книга добра”.
Сьогодні пані Ольга трепетно шанує пам’ять про свого чоловіка, якому б 21 листопада, в день іменин, в День Гідності і Свободи, виповнилося б 50 років. Про його життєвий та бойовий шлях розміщена інформація в інтерактивній КНИЗІ ПАМ'ЯТІ полеглих за Україну, де кожен з нас може детальніше дізнатися.
Та пан Михайло живе у спогадах свої колег, вдячних пацієнтів, побратимів, родини, а ще дивиться на нас із білборду, який розміщений навпроти першої міської лікарні, в якій він працював хірургом.
Нехай ангели наших героїв стануть оберегом для всіх дітей, а їхній приклад мужності мотивує до нових звершень!



Немає коментарів:

Дописати коментар