середа, 21 листопада 2018 р.

Захід «Україна – країна гідності та свободи»

                                        
Україна – це отча земля, рідний край, де ми народилися. Справді, немає у світі кращого неба, ніж небо України. Високе, мов наш дух, воно благословляє свою Вкраїну, береже у віках її материнську любов, тому його ніколи не віддалити від рідної землі. Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи і революція 2013 року – Революція гідності та свободи.
До п’ятої річниці Революції гідності та Всесвітнього дня гідності у Великобірківському БТШ відбувся захід «Україна – країна гідності та свободи». На початку заходу, молодші вихованці гуртка «Паперопластика» створили ланцюжок гідності у вигляді флеш – мобу.
Вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» розповіли гуртківцям про доленосні події , які спіткали Україну п’ять років назад. Також всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання героїв Майдану та воїнів – захисників України. Учасники заходу переглянули відеоролик, який нагадав їм про перебіг подій того часу в Києві та в Україні.
День Гідності та Свободи переплітається з принципами проекту «Книга Добра». Адже, Книга Добра зібрала багато історій про добро, серед яких історії про наших славних земляків. Ми повинні пам’ятати про людей, гідних і справжніх , які віддали своє життя служінню людям. Про славних синів України, Ореста Квача із Заліщик, та Михайла Стасіва з Тернополя, розповіла методист Великобірківського БТШ Урманець О.Д.
Почуті історії надихнули учасників на роздуми, що цінність в особистісному розвитку, в цінуванні власних прав та свобод. Бути вільним та мати почуття гідності – означає не перекладати відповідальність за своє життя на когось. Лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має турбувати по-справжньому.
Проведення таких заходів сприяє вихованню нового соціально свідомого покоління з почуттям власної значимості. Як сьогодні будуть виховані діти – таким завтра буде майбутнє України.
Фінальним акордом стало проведення флеш мобу «Україна – територія гідності та свободи».





Немає коментарів:

Дописати коментар