середу, 7 березня 2018 р.

Районні змагання з ПТМ

7 березня 2018 року на базі Великобірківського БТШ було проведено районні змагання із початкового спортивно-технічного моделювання, приурочені відзначенню Шевченківських днів. 
В них взяли участь вихованці гуртків початкового технічного моделювання віком до 10 років, Великобірківського БТШ та Великоглибочецького БТТШ. Головним суддею змагань був методист позашкільного закладу Серба Тарас Богданович.

В цьому році команду Великобірківського будинку творчості школяра представляли такі гуртківці: Романець Владислав, Чабан Андрій, Вальчишин Назарій, Шулик Олександр, Карпов Станіслав, Заблоцький Олександр, Баран Віктор, Злонкевич Юстина, Климко Дарина, Гайдукевич Валентина, Миколаїшин Соломія. 
А загалом у конкурсі взяло участь 16 гуртківців. Програмою змагань було передбачено: проведення теоретичного заліку, виготовлення моделі транспортної техніки, виготовлення літаючої моделі планера та участь у змаганнях на дальність польоту в приміщенні.
В конкурсі «Теоретичний залік» правильно відповіли на тестові запитання Карпов Станіслав, Заблоцький Олександр, Климко Дарія, Гайдукевич Валентина. Саме ці учасники потрапили у фінал, де потрібно було розгадати кросворд на технічну тематику. За відмінну теоретичну підготовку ІІ місце зайняли Гайдукевич Валентина та Карпов Станіслав, а III місце – Заблоцький Олександр.
Під час виготовлення автомоделі «PEUGEOT 405» найкраще справилася Злонкевич Юстина, зайнявши І місце, ІІ місце у Климко Дарії, а Миколаїшин Соломія і Гайдукевич Валентина розділили ІІІ сходинку п’єдесталу.
Оцінюючи стендову модель планера судді визначили, що найкраще виготовив авіамодель Баран Віктор, зайнявши І місце, ІІ місце у Шулика Олександра, а ІІІ місце розділили Романець Владислав, Чабан Андрій та Вальчишин Назарій.
Запекла боротьба між юними авіамоделістами розпочалась під час визначення результатів дальності польотів планерів - найпростіших літаючих моделей. Адже, тут, напевно, багато залежить ще й від фортуни. Богиня удачі сьогодні була на боці Заблоцького Олександра – І місце, Романець Владислав, Вальчишин Назарій та Шулик Олександр – ІІ місце, Баран Віктор – ІІІ місце.
В загальному заліку абсолютними переможцем став Заблоцький Олександр.
15 березня кращі гуртківці будуть захищати честь Тернопільського району на обласних змаганнях з ПТМ.
Бажаємо успіхів в майбутньому!

Немає коментарів:

Дописати коментар