середу, 28 березня 2018 р.

Обласний семінар методистів з науково-технічного напрямку

28 березня 2018 р. на базі Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді відбувся обласний семінар методистів закладів позашкільної освіти з науково-технічного напряму. У заході взяли участь 25 педагогів із 11 районних закладів позашкільної освіти області, м.Тернополя та ТОКЦНТТШУМ.

Семінар проводився у ІІ етапи (теоретичний і практичний модулі).
У роботі семінару були висвітленні питання:
  • Основна документація в закладах позашкільної освіти;
  • Вимоги до написання конкурсу методичних розробок та рукописів у 2018 році;
  • Система затвердження програм гуртків для закладів позашкільної освіти області;
  • Національно-патріотичне виховання підростаючого покоління засобами позашкільної освіти;
  • Інтернет-безпека в освітній сфері;
  • Вимоги до експонатів та документації обласних виставок-конкурсів "Наш пошук і творчість-тобі, Україно!", робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, юних дизайнерів та ужиткового мистецтва у 2018 р.
Методична робота в закладах позашкільної освіти – це допомога педагогічним працівникам у реалізації актуальних завдань розвитку, удосконалення і підвищення професійного рівня, збагачення й розвиток творчого потенціалу педагогічного колективу, досягнення оптимальних результатів навчання.
З презентаційними творчими напрацюваннями виступили педагоги області:
-  Митулинська О.Є., заступник директора з методичної роботи КЗ Тернопільської міської ради "СЮТ";
-   Урманець О.Д., методист Великобірківського БТШ Тернопільського району;
-  Стець Г.І., методист Центру дитячої та юнацької творчості Бережанської міської ради.









Для учасників заходу був організований та проведений майстер-клас по писанкарству "Великодні візерунки" за участю народного майстра, керівника гуртків КЗ Тернопільської міської ради "СЮТ" Семенець Тетяни Степанівни.
Писанкарство – один із найцінніших різновидів українського декоративного розпису. На території України писанкарство набуло найбільшого поширення за часів Київської Русі, в Х-ХІІІ ст. Зазвичай писанки виготовляли навесні, перед Великоднем. До цієї справи долучалися сільські дівчата і жінки, монастирські ченці й іконописці, міські панночки, пекарі та ін. Звідси й різноманіття техніки декорування писанок.


Немає коментарів:

Дописати коментар