четвер, 29 березня 2018 р.

Всеукраїнська рада старшокласників увійшла в Національну дитячу раду, яка вперше створена в Україні!

29 березня 2018 року в м. Києві відбулися перші Установчі збори Національної дитячої ради при уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулебі.
З кожного регіону України приїхали лідери учнівського самоврядування та випускники інтернатних закладів для того, щоб сформувати механізми участі дітей у прийнятті рішень.


Тернопільську область на даному заході представляла Соколова Юліта, голова Ради старшокласників Тернопільського району «Діти сучасності», учениця НВК «Великобірківська ЗОШ І-ІІІ ст-гімназія ім. С.Балея» у супроводі куратора Урманець Ольги Дмитрівни
Національна дитяча рада є дорадчим органом при Уповноваженому Президента України з прав дитини (Миколи Кулеби), де в представників буде можливість говорити про певні проблеми дітей, молоді та іх вирішення на державному рівні.
Програмою заходу було передбачено обговорення сучасної проблеми – булінг та кібербулінг. Діти почули історію успіху багатьох надзвичайних менторів, адже участь у засіданні взяли громадські діячі, представники міністерств та благодійних організацій, бізнесу та шоу-бізнесу. Лідери мали унікальну можливість поспілкуватись та поставити питання спікерам, обговорити ситуацїї у школах щодо булінгу. У ході розмов та дискусій виявилось, що кожна друга дитина в суспільстві переживає цькування від однокласників, вчителів та навіть членів родини. Дуже сумна та тривожна статистика, тож на лідерів та їх наставників покладається важлива місія та копітка праця у цьому напрямку.
Спікерами заходу були:
Микола Кулеба, уповноважений Президента України з прав дитини;
Лілія Гриневич - міністр освіти і науки України;
Ангеліна Касьянова - представник України в Європейській дитячій раді;
Марія Карчевич - представник Міністерства молоді та спорту;
Андрій Колобов - голова Національної молодіжної ради України.
Також присутні почули історії одного з найулюбленніших хіп-хоп виконавців української молоді Олександра Ярмака, Євгена Моісеєва - засновника компанії GoFriends та зірок телесеріалу «Школа»
Кульмінацією заходу стала зустріч з всесвітньо відомим мотиваціним австралійським спікером Ніком Вуйчичем - неймовірною людиною без рук і ніг, історією якого захоплюються мільйони.
 Кожна дитина має право виражати свої думки, бачення і мрії. І держава повинна враховувати їх, - говорив Нік Вуйчич. Це, за його словами, є запорукою створення міцного та успішного суспільства - без насильства та агресії.
Натхненник провів мотиваційні розмови та тренінги щодо протидії булінгу. Він також поділився власним досвідом боротьби з цькуванням та чітко визначив хто такий лідер і як він повинен діяти. Нік надихнув дітей створювати позитивний вплив у своєму оточенні і масштабувати його.
Бажаємо дітям-лідерам бути агентами змін, адже за ними майбутнє України.

Немає коментарів:

Дописати коментар