пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Про нас пишуть на шпальтах районної газети "Подільське слово".

 Допис в номері за 12 жовтня 2018 р.

Добро, що об’єднує світ

«Тернопільщина має неабиякий потенціал, але нам важливо донести до представників іноземного бізнесу, в чому її особливість. Вже невдовзі презентуватимемо потенціал області в Німеччині, в інших країнах. І говоритимемо не абстрактно, а розповідатимемо конкретні історії успіху, пояснимо, чому це вдалося тут іншим і що плануємо робити далі. Хочемо також долучити Тернопільську область до активнішого користування міжнародними бізнес-проектами», — поділився планами на майбутнє міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час свого першого офіційного візиту до нашого краю.

Він наголосив, що наша область відома у світі і має безліч переваг для інвесторів, а також має налагоджені унікальні партнерські зв’язки між регіонами, що відкриває нові горизонти для розвитку бізнесу та залучення сюди іноземних інвестицій.
Також, в рамках поїздки на Тернопільщину очільник МЗС України взяв участь у відкритті першої в Україні соціально-спортивної школи (детальніше у матеріалі «Мрії дітей втілено у реальність») та завітав до Великобірківського будинку творчості школяра, де відбулася презентація Міжнародного соціального проекту «Книга Добра». І зустріч цю аж ніяк не можна назвати випадковою, адже саме з смт Великі Бірки походить один із авторів ідеї міжнародного проекту — український культурний і громадський діяч в Естонії, монах Цистерціанського монастиря в Хюланді (Норвегія) з послухом у Таллінні, керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Лютюк. 
«Книга Добра» — це міжнародний соціальний проект, який об'єднав тисячі дітей і дорослих з метою пошуку унікальних історій про добро в усіх його проявах. Діти, які беруть участь у цьому унікальному проекті, не просто чують та говорять про добро, вони вчаться його творити», — зазначив під час зустрічі з педагогічним та учнівським колективом Великобірківського БТШ міністр закордонних справ України.
Він поспілкувався з вихованцями будинку творчості школяра та відзначив якісну роботу їх наставників, які вкладають стільки праці та душі у роботу з дітьми. Так, учні з початку року беруть активну участь у проекті та мають вагомі здобутки. Зокрема, у «Книзі Добра» розміщенні й історії переможців І етапу з Великих Бірок — сестер Валентини та Юлії Гайдукевич, Олександра Боєчка, а також ілюстрація Юстини Злонкевич, яка стала переможцем ІІ етапу. Вже зараз школярі активно долучаються до ІІІ етапу проекту, щоб стати послом миру і добра в одну із 50 країн світу, поширюють інформацію про проект, проводячи заходи, які пов’язані із міжнародним соціальним проектом «Книга Добра». 
Під час зустрічі у БТШ Почесний Консул Угорщини у Івано-Франківську та Івано-Франківській області, один із організаторів проекту Василь Вишиванюк оголосив, що таку можливість отримають відразу п’ятеро активних учасників ІІІ етапу та переможці І і ІІ етапів з Великих Бірок, а також керівник проекту у позашкільному закладі Ольга Урманець.
Директор Великобірківського БТШ Марія Кульчицька, керівники гуртків, селищний голова, керівники Тернопільського району ознайомили високого гостя з діяльністю позашкільного закладу, розказали про його історію і сучасність та відомих на всю Україну вихованців, уродженців селища. В актовій залі гуртківці радо зустріли міністра та гостей, які його супроводжували. 


«Дякуємо всій команді міжнародного соціального проекту «Книга Добра» за високу оцінку діяльності Великобірківського будинку творчості школяра. Мотивація стати послом миру і добра в одну із країн світу стала ще вищою. Отож, ми не зупиняємося і будемо продовжувати втілювати в життя нові ідеї задля поширення добра. Сіймо зерна добра, нехай вони проростають і заколоситься добро всюди і скрізь!» — наголосила Ольга Урманець. 
Лілія РАТНЮК.

Немає коментарів:

Дописати коментар