середа, 15 квітня 2020 р.

Нагорода Всеукраїнського конкурсу

Тримаю в руках довгоочікуваний ДИПЛОМ ЛАУРЕАТА Всеукраїнського конкурсу розробок уроків та виховних заходів "Крим: 5 років окупації.Право на Спротив".
Пишаюся тим, що розробка інтерактивного заходу про нашого земляка Юрія Федаша- капітана легендарного тральщика "Черкаси", особистості, яка стала символом спротиву окупації, яка стала прикладом гідності, громадянськості та стійкості, ввійшла у 5-ку кращих!
Сподіваюсь, представлені матеріали стануть вагомим доповненням до вивчення новітньої історії України, безпосереднім учасником, якої був уродженець Великих Бірок!
Завдяки конкурсу створено методичну базу для проведення уроків та виховних заходів, які будуть сприяти більш ґрунтовному та коректному викладанню сучасної кримської тематики в закладах загальної середньої освіти, через висвітлення подій окупації півострова.
Про події російського вторгнення в Україну треба говорити, нагадувати і знати. Мінний тральщик "Черкаси" - останній з нескорених, останній, хто не спустив прапор України і тримав оборону до 25 березня 2014 року. Це була вірність посеред тотальної зради. Це був момент істини, який заслуговує на належне місце в історії України.
Дякую долі за особисте знайомство з командиром, капітаном 2 рангу Юрієм Петровичем і можливістю задокументувати його спогади, а завдяки конкурсу поширити цю інформацію для широкого кола.
Приємно, що 27 лютого 2020 саме із "Черкас" організатори розпочали серію публікацій кращих розробок на сайті ЦГП «Альменда» - http://almenda.org/rozrobka-interaktivnij-vixovnij-zaxid-y…/.
Міністерство освіти та науки України рекомендувало провести в навчальних закладах України 16 березня 2020 року єдиний урок «Крим: 5 років окупації. Право на спротив», використовуючи матеріали Конкурсу, з якими можна ознайомитись та завантажити тут - https://bit.ly/2TVAX2W.
Хоч карантин вніс свої корективи, сподіваюсь, що наступного року вдасться провести єдиний урок в українських школах про кримський спротив російській окупації і моєю розробкою скористається вчительська спільнота.


Немає коментарів:

Дописати коментар