пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Історія №2 "Жінка - епоха"

 #БТШ_60!

Історія № 2 «Жінка-епоха»

КУЛЬЧИЦЬКА МАРІЯ ІВАНІВНА – директор Великобірківського будинку творчості школяра, відмінник освіти України, особистість, яка стала символом закладу, його натхненником та незмінним керманичем понад 40 років.
Свою педагогічну діяльність Марія Іванівна розпочинала у с. Мар’янівка Тернопільського району піонервожатою. В березні 1970 року стала методистом будинку піонерів с. Великі Бірки. Хоча коріння Марії Іванівни походить від села Глищава, що на Теребовлянщині, проте стала патріотом очолюваного нею позашкільного закладу і Тернопільського району загалом.
Розпочинала свою педагогічну діяльність в даному закладі методистом будинку піонерів і паралельно вела туристсько-краєзнавчі гуртки. Саме в цей час туристко-краєзнавча робота отримала потужний поштовх для розвитку у Тернопільському районі, а команда туристів здобувала перемоги на обласному рівні, брала участь у Всеукраїнських змаганнях.
З 1977 року Кульчицька Марія Іванівна очолила колектив, ставши директором закладу.
Під керівництвом Кульчицької М.І. штат педагогічних працівників зріс від трьох до двадцяти чотирьох, а приміщення із двох кімнат перейшло до двоповерхової будови.
Саме завдяки її організаторському хисту, творчому підходу, розважливості, вмінню виходити із скрутних ситуацій, дружній підтримці, прагненню завжди бути на висоті, педагоги та гуртківці на протязі всіх років здобувають перемоги на обласному та Всеукраїнському рівні.
За її ініціативи в закладі сформувалися свої традиції, започатковано проведення різноманітних районних масових заходів, залучено партнерів до співпраці.
Директор вміло здійснює керівництво закладом, створює належні умови для творчого зростання педагогічних працівників, використання нових ефективних форм, методів та прийомів навчання і виховання гуртківців.
У 2011 році Марія Іванівна стала переможцем обласного конкурсу педагогічної майстерності серед педагогів позашкільних закладів «Джерело творчості» у номінації «Директор сільського позашкільного закладу»
В закладі працює троє педагогів, що мають звання «керівник гуртка-методист», три відмінники освіти України, більше 10 колишніх вихованців Марії Іванівни були членами педагогічного колективу.
За час своєї педагогічної діяльності Кульчицька М.І. виховала не одне покоління вихованців, які в даний час працюють не лише керівниками гуртків БТШ, педагогами закладів середньої освіти, але й обіймають високі керівні посади.


Немає коментарів:

Дописати коментар