пʼятниця, 11 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №45 КОЛИШНІ ВИХОВАНЦІ –КЕРІВНИКИ ГУРТКІВ БТШ

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №45
КОЛИШНІ ВИХОВАНЦІ –КЕРІВНИКИ ГУРТКІВ БТШ
Минають роки, доля вносить свої зміни в людське життя, але так приємно стає від того, що в житті вихованців Великобірківського будинку творчості школяра наш заклад займає вагоме місце.
Приємно, що багато випускників обрали собі професію вчителя та гордимося ще тим, що сім’ю педагогічного колективу в різні роки поповнювали колишні вихованці.
Сьогодні з радістю згадуємо імена наших керівників гуртків БТШ: Купчака Анатолія Вікторовича, Кунько Оксану Богданівну, Матвєєву Наталію Володимирівну, Павлик Ірину Володимирівну, Луків Оксану Богданівну, Пастух Світлану Андріївну та яскраві події, пов’язані з їхньою педагогічною діяльністю в нашому позашкільному закладі…
КУПЧАК АНАТОЛІЙ ВІКТОРОВИЧ - 1980 р.н.
У Великобірківському БТШ, будучи учнем, відвідував радіотехнічні та еколого-натуралістичні гуртки .
Здобувши вищу педагогічну освіту з фаху «Вчитель географії» працював керівником спелеогуртків БТШ з 2002 року за сумісництвом на базі Лозівської ЗОШ. А з 2006 року почав працювати вже у Великобірківському БТШ керівником гуртків «Географічне краєзнавство», «Пішохідний туризм» та «Спелеологічний туризм»
В 2008 р. очолив туристсько-краєзнавчий відділ позашкільного закладу, а з вересня 2013 по 16 лютого 2015 працював заступником директора з навчально-виховної роботи та керівником гуртків «Спортивної радіопеленгації».
У 2007 та 2010 році команда під його керівництвом ставала бронзовим призером, в 2011 – зайняла другу сходинку п’єдесталу відкритих обласних змагань учнівської молоді зі спелеоорієнтування та щороку на протязі 6 років займали призові місця в конкурсній програмі та в особистому заліку.
Анатолій Вікторович започаткував у Великобірівському БТШ інтелектуальний конкурс «Стежинами краєзнавства».
У 2011 році очолював похід ІІ ст складності по Чорногірському хребту та неодноразово був заступником керівника під час туристсько-спортивних походів та змагань учнівської молоді.
Працюючи керівником гуртків «Спортивної радіопеленгації» в 2014 році, очолювана ним команда стала чемпіоном області із спортивної радіопеленгації.
Неодноразово організовував екскурсії рідним краєм, залучав дітей до краєзнавчої роботи. Був перемоможцем районних та обласних краєзнавчих конкурсів серед педагогічних працівників.
МАТВЄЄВА (ПОТУРАЙ) НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА – 1982 р.н.
В шкільному віці була дуже активною вихованкою Великобірківського БТШ. Вона успішно відвідувала вокальний, еколого-натуралістичні гуртки та клуб «Ерудит». Впродовж трьох навчальних років з 1997 по 2000 МАТВЄЄВА НАТАЛІЯ очолювала актив гуртківців. За вагомі результати у гуртковій діяльності її ім’я вписано в «Книгу незабутніх» БТШ.
Досвідченим педагогом Наталія Володимирівна повернулась у позашкільний заклад у вересні 2015р. на посаду керівника «Патріотичного клубу», а згодом з жовтня 2015 р. очолила гурток «Юні квітникарі-аранжувальники» залучивши дітей у гуртки еколого-натуралістичного напрямку.
За час роботи Наталі Володимирівни у нашому закладі заняття в еколого-натуралістичних гуртках запам’яталися креативом, цікавою і захоплюючою практичною та дослідницькою діяльністю.
Протягом трьох років (з 2015 по 2018) вона з любов’ю та цікавістю, використовуючи інтегровані технології STEM-освіти навчала дітей у гуртку юних квітникарів та друзів природи, «Флористика та фітодизайн інтер’єру»
За вдяки Наталі Володимирівні діти досить успішно залучалися до еколого-просвітницьких заходів, акцій та конкурсів.
Так у 2017 вихованці гуртка “Юні друзі природи» стали переможцями Всеукраїнської акції «Годівничка», а вихованці гуртка «Флористика та фітодизайн інтер’єру» зайняли ІІ місце у Всеукраїнській акції «День юного натураліста»
У січні 2018 р. робота «Ялинкові фантазії» Потурая Юрія, Гайдукевич Валентини, Миколаїшин Тетяни зайняла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Новорічна композиція»
У березні 2018 вихованець гуртка «Юні друзі природи» став переможцем обласного етапу Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт для учнів 4-6 класів з природознавства «Юний дослідник» (Дослідницька робота «Розмаїття пернатих друзів у моїй годівничці»)
Крім цього вироби її вихованців традиційно займали високі місця у конкурсах виставках різного рівня.
В 2016 колективна робота вихованців гуртка «Юні квітникарі-аранжувальники» під керівництвом Потурай Наталії Володимирівни - Млин «Вітряк насолоди» став переможцем ( І місце) в обласному конкурсі-виставці робіт молодших школярів та учасником Всеукраїнської виставки-конкурсі в розділі "Макети будівель"
ПАВЛИК (ЛАБАНОВИЧ) ІРИНА ВОЛОДИМИРІВНА - 1988 р.н.
Відвідувала гуртки: вокальний, «Прикладні мистецтва», еколого-натуралістичні, «Господарочка». Впродовж двох навчальних років з 2003 по 2005 ПАВЛИК ІРИНА очолювала актив гуртківців. За вагомі результати у гуртковій діяльності її ім’я вписано в «Книгу незабутніх» БТШ.
З 10.03.2011 року Ірина Володимирівна стала педагогом-організатором та керівником гуртка «Лідер» у Великобірківському БТШ.
За час її діяльності в культурно-масову роботу позашкільного закладу було впроваджено різної тематики квести, та інноваційні форми роботи, відновлено розважальну програму «Музична фіра», неймовірним колоритом запам‘яталося «Поле чудес» у 2012 році, на яке завітали зірки естради.
Вихованці гуртка «Лідер» впродовж 2011-2013 років активно брали участь в проектній діяльності.
ЛУКІВ (КАПЕЛУСЬ) ОКСАНА БОГДАНІВНА – 1988 р.н.
Відвідувала еколого-натуралістичні гуртки. Була учасником першого екологічного театру.
З вересня 2016 року Оксана Богданівна – керівник гуртка «Весела карусель» у Великобірківському БТШ на базі дитячого садочка.
Згодом стала культорганізатором в закладі та керівником гуртка «Історичне краєзнавство».
На час її педагогічної діяльності у позашкільному закладі припало проведення великої кількості заходів патріотичного змісту, вшановуючи події новітньої історії та славних дат історії рідного народу.
Оксана Богданівна активно залучала вихованців також до проектної та краєзнавчої діяльності, неодноразава була переможцем районного та обласного рівня.
КУНЬКО ОКСАНА ЯРОСЛАВІВНА 1984 р.н.
В шкільному віці Оксана активно відвідувала вокальний і танцювальний гуртки, а також була вихованкою гуртка «Господарочка». Була активним учасником всіх масових заходів, що проводились в БТШ.
Працювати у Великобірківському БТШ почала у 2002 році керівником гуртків «Географічне краєзнавство» та «Юних туристів», паралельно навчаючись у Тернопільському державному педагогічному університеті по спеціальності «Вчитель географії».
Здобувши другу освітню спеціальність «Вчитель англійської мови» працювала по сумісництву 2006 -2007 н.р. вже як Сваха Оксана Ярославівна на базі Ступківської ЗОШ І ст., навчаючи дітей азів англійської мови у гуртку «Школа незвичайних наук»
ПАСТУХ СВІТЛАНА АНДРІЇВНА – 1993 р.н.
Відвідувала гуртки «Творчість молодших школярів», «Вишивка» та «Спортивної радіопеленгації»
Працювати у Великобірківському БТШ Світлана Андріївна почала з 01.11.2016 керівником гуртка спортивно-бального танцю.
Протягом навчального року діти навчались хореографічного мистецтва та демонстрували свої вміння під час масових свят у закладі. Знаковим для танцювального колективу стала участь у обласному проекті «Великодні фестини».




















































































Немає коментарів:

Дописати коментар