понеділок, 21 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №49. СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАРАДИ ДІТЕЙ

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №49.
СОЦІАЛЬНЕ ПАРТНЕРСТВО ЗАРАДИ ДІТЕЙ
Свято Миколая Чудотворця дiйсно чудесне свято! Свято, яке дарує надiю, чарiвнiсть, радiсть. Особливо коли таке свято ти даруєш дiтям, якi потребують дива, дiтям, в життi, яких дива трапляються дуже рiдко...
Сьогодні нам надзвичайно приємно згадувати, що завдяки співпраці нашого закладу з відділом молоді і спорту Тернопільської РДА, Тернопільською районною організацією ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ, Благодійними фондами «ЧИСТІ СЕРЦЕМ» та «ПОДОЛЯНИ» нам цю казку вдавалося створювати не тільки напередодні Дня Святого Миколая.
Спільно з відділом молоді і спорту Тернопільської РДА щороку обдаровані гуртківці та діти пільгових категорій мали можливість зустрітися із Святим Миколаєм і особисто від нього отримати подарунки.
Тільки минулого навчального року чимало наших вихованців були учасниками святкових дійств:
- 19 грудня 2019 гуртківці Великобірківського БТШ були учасниками святкової програми "Миколай дарує радість" у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки за сприяння управління сім'ї та молоді ТОДА (Чорний І.)
- 21 грудня 2019 відбулась дитяча вистава за мотивами казки "Троє поросят" в Тернопільському академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка за сприяння відділу молоді і спорту Тернопільської РДА (начальник Галич Г.М.).
- 26 грудня 2019 вихованці Великобірківського БТШ стали учасниками новорічно-розважальної програми, яка проходила у обласному драмтеатрі ім.Т.Шевченка за сприяння відділу молоді та спорту Тернопільської РДА (начальник Галич Г.М.).
- 11.01.2020 діти стали учасниками чудового новорічного ранку "Як Морозенко Санта-Клауса врятував", який відбувся у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки за сприяння відділу молоді і спорту Тернопільської РДА (начальник Галич Г.М.).
Крім того:
- Справжнє свято дитинства, творчості і таланту відбулося 10 липня 2018 р у Великих Бірках. Цього дня у гостинному залі «Мрія» з ініціативи відділу молоді і спорту Тернопільської РДА та Великобірківського БТШ відбулися урочистості з нагоди Українського Дня родини, що відзначається 8 липня.
- 14 листопада 2019 року у малій залі Тернопільської РДА відбувся Форум «Майбутнє без насильства» в рамках чергового засідання Ради старшокласників Тернопільського району "Діти сучасності" ;
- 28 жовтня 2019 р. в рамках спільного засідання лідерів Бучацької ліги старшокласників та Ради старшокласників Тернопільського району «Діти сучасності» на тему «Активізуймо співпрацю між лідерами громад» відбулась зустріч друзів поєднаних «Книгою добра» в м. Бучач.
СПІВПРАЦЯ З БЛАГОДІЙНИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ
Минулого року, напередодні Дня Святого Миколая, учасники міжнародного соціального проекту «Книга добра» отримали запрошення відвідати славне місто Івано-Франківськ.
16 грудня 2019 р. складі делегації з Тернопільської області, за сприяння Почесного консула Угорщини в Тернопільській області Тетяни Чубак, представниці БФ «Подоляни» Ірини Гаврилевської діти взяли участь у відкритті виставки "Забарвлене сонячне світло" угорського митця Ровта Мікши, яке проводилось у холі Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Найприємнішим моментом для нас стало вручення Почесним консулом Угорщини в Івано-Франківську Василем Вишиванюком ноут-бука, про який ми вже давно мріяли і маємо велику потребу у його використанні для навчально-виховного процесу у закладі позашкільної освіти.
За сприяння БФ «Подоляни» учасники проекту «Книга добра» мали можливість 19.12.2019 святкувати День Миколая у Львові.
А також завдяки тісній співпраці з фондами у спогадах вихованців БТШ залишилися чудові, незабутні яскраві події:
6 лютого 2019 року вихованці БТШ долучилися до урочистостей з нагоди відкриття Почесного консульства Угорщини в Тернополі та Тернопільській області. Почесним консулом Угорщини в Тернополі та Тернопільській області стала президент Благодійного фонду "Подоляни", володарка премії "Успішна жінка" Тетяна Чубак.
В церемонії розрізання стрічки із кольорами прапорів України та Угорщини отримала вихованка закладу Миколаїшин Тетяна!
У концерт-холі "Подоляни" відбулось свято «Єднання української та угорської культур», де для 200 діток із усієї Західної України відбувся святковий концерт за участю Юстини Злонкевич та Вікторії Кульматицької.
Подарунком-сюрпризом від Почесного консула Угорщини в м.Тернополі Чубак Тетяни стало надзвичайне паперове шоу.
17 лютого 2019р в День спонтанного прояву доброти, завдяки БФ "Подоляни" та за сприяння Почесного консула Угорщини в Тернополі та Тернопільській області наші вихованці чудово провели час у БОУЛІНГ КЛУБІ та КОВЗАНЦІ "ЕСКІМОС". А ще на дітей чекала святкова програма: конкурси та розваги, миттєве фото на згадку, величезний святковий торт від супермаркету "Сільпо", а також тематична фотозона "Valentine's Day ".
Ще однією із сторінок співпраці з БФ «Подоляни» та Почесним консульством Угорщини в Тернопільській області є оздоровлення наших вихованців. Так протягом літа 2019 року четверо дітей із багатодітних родин мали змогу відпочити на озері Веленце в Угорщині.
В лютому 2019 Тетяна Чубак запросила вихованці Великобірківського БТШ взяти участь у ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ МАЛЮНКІВ «ОЗЕЛЕНЕННЯ УКРАЇНИ» в рамках одноіменного проекту. У проекті взяло участь 13 юних художників і подали 17 малюнків у 7 напрямках В підсумку нагороджні сертифікатами за участь.
11 березня на запрошення Почесного консула Угорщини в Тернопільській області Тетяни Чубак шкільна молодь з Великих Бірок з радістю відвідала КНИГОФЕСТ, що проходив у ТРЦ "Подоляни". В рамках форуму вперше в Україні відбулась презентація інтерактивної виставки-лабіринту Franko from A to Z. А також презентації літературних новинок, знайомство з сучасними авторами та якісна українська література за доступною ціною!
В травні 2020 на запрошення Почесного консульства Угорщини в Тернопільській області взяли участь в обласному онлайн-конкурсі «Моя домашня бібліотека»
Протягом червня місяця благодійний фонд "Подоляни" проводив конкурс дитячого малюнка "Літо моєї мрії", приурочений Дню захисту дітей. До конкурсу долучилися 8 вихованців Великобірківського БТШ. Серед 70 учасників переможцями конкурсу малюнка стали Гаврада Іринка - І місце та Злонкевич Артем - ІІІ місце.
У вересні 2020 року до 60-річчя позашкільного закладу гурток "Вступ до робототехніки" отримав неймовірний сюрприз-подарунок від організаторів міжнародного соціального проекту "КНИГА ДОБРА" та БФ "Чисті серцем" - набір для конструювання та програмування роботів LEGO BOOST.
23 жовтня 2020 наші вихованці з великою радістю та неймовірним ентузіазмом долучилися до Всеукраїнського проекту "Озеленення України", в рамках якого було висаджено більше ніж 1 мільйон дерев.
Дану екологічну акцію ми приурочили також 60-річчю нашого улюбленого закладу позашкільної освіти.
До висадження дерев на подвір’ї будинку творчості долучилися і співорганізатори проекту Почесний консул Угорщини у Тернопільській області та м. Тернопіль , президент БФ "Подоляни" Тетяна Чубак та її вірна помічниця Ірина Гаврилевська.
СПІВПРАЦЯ З ТЕРНОПІЛЬСЬКОЮ РАЙОННОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
Вихованці Великобірківського будинку творчості школяра спільно з відділом освіти Тернопільської РДА та районною організацією Товариства Червоного Хреста спробували стати чарівниками і подарувати свято для малечі.
Саме 19.грудня 2016р сам Святий Миколай разом з ангелами та волонтерами завітали з гостинцями до дітей з особливими потребами, які проживають у селищі Великі Бірки.
8 грудня 2019р у Великобірківському БТШ мали честь привітати з Днем Збройних Сил України нашого мужнього земляка, ветерана АТО, який два роки і три місяці був у полоні сепаратистів так званої «ДНР» ВАСИЛЯ ГУЛЬКУ і передати йому вітання від Тернопільської районної організації товариства ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ.
18 грудня 2019 відбулося свято для дітей з особливими потребами "В очікуванні чуда".
4 вересня 2020 року Великобірківський будинок творчості школяра спільно з Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за сприяння відділу освіти Тернопільської РДА та Тернопільської районної організації ТЧХУ провели для дітей з різних соціальних категорій СВЯТО ДОБРА.
На свято завітали начальник відділу освіти Тернопільської РДА В.З Цаль, голова Тернопільської районної організації ТЧХУ О.М. Нижник, головний регіональний фахівець Тернопільської обласної організації ТЧХУ Тетяна Стасенко та волонтери.
Діти мали можливість на уявних "Каретах" відправитись у чарівну країну "Доброти", побувати на галявині Добра, відвідати майстер-клас з професійного бадмінтону від чемпіона області Дороша Максима, зустріти справжнього СУПЕР-ГЕРОЯ та переглянути мультфільм "Добра справа" та нові фільми від медіа-студії "Чарівники" на дану тематику у кінозалі під відкритим небом.
Не обійшлося і без подарунків від самісінького СУПЕРМЕНА!
Напередодні Дня Святого Миколая, у грудні 2020 учасники та переможці фотоконкурсу-онлайн "Роботизована виставка домашніх улюбленців" #Robotic_Pet_Show отримали в подарунок круті кепки завдяки цій організації !






































Немає коментарів:

Дописати коментар