середа, 23 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №52 ГУРТКИ "ПАПЕРОПЛАСТИКА" ТА "ПАПЕРОКРУЧЕННЯ"

 #БТШ_60 #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №52 ГУРТКИ "ПАПЕРОПЛАСТИКА" ТА "ПАПЕРОКРУЧЕННЯ"
Починаючи з 2014 року у Великобірківському БТШ розпочав свою роботу цікавий гурток «ПАПЕРОПЛАСТИКА», керівник якого Лисак Наталія Андріївна, і саме у ньому учні молодшого шкільного віку мають змогу стати справжніми майстрами паперової справи.
Особливістю роботи гуртка є формування пізнавальних здібностей гуртківців, розвиток їх творчості.
Паперопластика - це синтез різних видів образотворчої діяльності: аплікація, малювання, конструювання з паперу. Заняття з папером перетворюють дітей у маленьких чарівників, які вміють створювати чудові вироби із найдоступнішого матеріалу паперу чи картону. Паперопластика допомагає проявити дітям найрізноманітніші здібності: і творчі, і конструктивні, і оформлювальні, і навіть організаторські.
На заняттях гуртків «ПАПЕРОПЛАСТИКА» та «ПАПЕРОКРУЧЕННЯ» діти навчаються правильно та акуратно вирізати елементи із паперу та картону, працювати у техніках: аплікація, витинанка, квілінг, торцювання, оригамі, плетення паперовими трубочками, мозаїка, об’ємні іграшки….
Гурткові заняття, враховуючи вік дітей, проходять у цікавій формі, а саме: заняття-гра, заняття-конкурс, заняття-цікавинка, заняття-подорож….
Родзинкою гуртків є проведення майстер-класів та конкурсів разом із батьками вихованців, що допомагає ще більшому об'єднанню дітей та батьків, розумінню дорослих значущості творчих занять для дитини, розкриттю власних талантів.
За традицією щорічно під Новий рік проводиться заняття-конкурсна програма «Казкова зима» або ж «Казковий снігопад», де гуртківці перевтілюються у казкових персонажів, виконують різні цікаві завдання, змагаються у кмітливості, вправності….
Упродовж навчального року вихованці гуртків «ПАПЕРОПЛАСТИКА» та «ПАПЕРОКРУЧЕННЯ» створюють тематичні виставки виготовляючи різного роду вироби, які приурочені знаменним датам та подіям.
Роботи гуртківців здобувають призові місця районного, обласного та Всеукраїнського рівнів. А найголовніше, вихованці радіють, що їх праця оцінена, відзначена й заслуговує похвали.
Під кінець навчального року діти мають змогу продемонструвати свої знання, практичні вміння та навички перед керівниками гуртків, дирекцією закладу та запрошеними батьками на підсумковому занятті-звіті «Подорож до країни Паперопластика». Обов’язковою гостею цього заняття є сама королева Паперопластика, яка не тільки відзначає грамотами гуртківців, але й частує солодким сюрпризом.
Запрошуємо усіх завітати у наш Великобірківський БТШ у міні-музей, кабінет де організовується виставка найрізноманітніших паперових саморобок, і ви самі переконаєтесь, яку красу можна створити власними руками із простого паперу.






























Немає коментарів:

Дописати коментар