середа, 16 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ 48.ТУРИСТИЧНІ ЗМАГАННЯ

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ 48.ТУРИСТИЧНІ ЗМАГАННЯ
Від дня створення нашого закладу і відкриття у ньому туристичних гуртків туристи, крім участі у походах, брали активну участь у туристських змаганнях. Спочатку це були види, які входили до програми туристичних зльотів, а саме: нескладні змагання з техніки туризму, топографії та інших спеціальних туристських завдань (встановлення намету, розпалювання вогнища тощо).
З часом такі змагання ускладнювались. У пішохідному туризмі туристи змагались на «Смузі перешкод», але найскладнішим видом змагань був КТМ – контрольний туристський маршрут (сьогодні – крос-похід). Також команди нашого закладу приймали активну участь в змаганнях зі скелелазіння та спелеотуризму.
Гуртківці туристи Великобірківського БТШ брали участь в усіх змаганнях які проводились на теренах області і майже у всіх змаганнях команда перемагала або входила до трійки кращих. За роки Незалежності команда туристів Великобірківського БТШ 16 раз ставала переможцем обласних змагань учнівської молоді Тернопільщини зі спортивного туризму, неодноразовим призером змагань зі спелеоорієнтування. Також гуртківці-туристи беруть активну участь в Першості області з орієнтування в паркових зонах. Така база підготовки дозволяє успішно виступати у Чемпіонатах та Кубках України серед дорослих.
Починаючи із 1990 року команда Великобірківського БТШ щорічно брала участь в обласних та Всеукраїнських змаганнях різного рівня серед учнівської молоді. З 2000 року вдавалось входити до шістки кращих команд України серед учнів, юнаків та дорослих. У 2005 році – стали четвертими у загальному заліку
Також у 2005 та 2006 році команда стала третьою в Першості України серед юнаків "Камянецькі скелі".
Нами щорічно проводились туристські змагання серед школярів району, а з 2001 року - відкриті змагання на Кубок Тернопільського району зі спортивного туризму.
Сьогодні наша змагальна робота поділяється на два величезні за обсягом роботи розділи:
- організація і проведення туристичних змагань (систематично – першості району серед учнів та педпрацівників, Першостей із спортивного орієнтування, в різні роки – Чемпіонатів та Кубків Тернопільської області серед дорослих, а також Чемпіонатів серед студентської молоді);
- участь у змаганнях різного рівня, в тому числі серед учнів, дорослих, а також серед педагогічних працівників.
Про змагання вже детально розповідалось в попередніх історіях …..
Дуже важливим є процес підготовки до змагань – це організація і проведення тренувальних занять, пробних та відбіркових змагань, тренувальних виїздів та зборів. Сюди відносяться змагання між гуртківцями, проведення матчевих зустрічей, квестів, змагань «Кращий турист року», «Стежки випробовувань» тощо.
Крім того педагоги закладу беруть активну участь в змаганнях перпрацівників і складають кістяк збірної команди Тернопільського району на обласних змаганнях. Команда педпрацівників району п’ять років постіль перемагає в загальному заліку…. Такі змагання – це хороший засіб професійного зростання керівників гуртків та спосіб перевірки своїх сил, вмінь та навиків на даний час, а також перевірки дієздатності власних методик на собі самому…











































Немає коментарів:

Дописати коментар