четвер, 17 грудня 2020 р.

Рухомі ангелики

 На початку, коли ще не було ні світу, ні людини, Бог створив святих ангелів. Ангели – духи безтілесні (тому невидимі) і безсмертні, як і наші душі; але їх Бог обдарував силами та здібностями, вищими за людські. Розум у них досконаліший за наш. Вони завжди виконують волю Божу, вони безгрішні, і тепер благодаттю Божою так утвердились у здійсненні добра, що й грішити не можуть.

Багато разів ангели з`являлися видимим чином, приймаючи на себе тілесний вигляд, коли Бог посилав їх до людей сказати чи сповістити Свою волю. І слово "ангел" означає "вісник".
Кожному християнинові Бог дає при хрещенні ангела-охоронця, який невидимо охороняє людину в усьому її земному житті від бід та напастей, застерігає від гріхів.
Ангели зображуються на іконах у вигляді вродливих юнаків, на знак їхньої духовної краси. Їхні крила означають, що вони швидко виконують волю Божу.
Отож, напередодні Дня Святого Миколая, вихованці гуртка "ПТМ" виготовляли Ангеликів - посланців та помічників Чудотворця, щоб якнайшвидше дитячі мрії збулися.





Немає коментарів:

Дописати коментар