пʼятниця, 11 грудня 2020 р.

Акція "Різдво дружби "

 Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

У 1989 році ООН прийняла документ під назвою «Конвенція про права дитини». Конвенція - це міжнародна угода. У ній держави беруть зобов'язання дотримуватись прав кожної дитини. І наша держава також підписалася під цим документом, а значить - пообіцяла світові піклуватися про своїх маленьких громадян. Документ містить 54 статті, в них - 40 прав, які має дитина.
І серед них є такі важливі як :
«Всі діти мають право на життя»
«Всі діти мають право на піклування і турботу»
«Всі діти рівні у своїх правах»
«Кожен має право не бути жертвою війни».
Нажаль, через військові дії на Сході України у багатьох дітей Донеччини та Луганщини ці права були порушені.
Тому, напередодні Нового року та Різдва, у Великобірківському будинку творчості школяра розпочалася акція «Різдво дружби»
Її учасники – діти – виготовляють вітальні листівки, а також пишуть свої привітання й побажання, що невдовзі будуть відправлені на Схід України і стануть приємним подарунком дівчаткам і хлопчикам до Новорічних і Різдвяних свят.
Гуртківці виявили бажання привітати своїх однолітків на Донбасі із прийдешніми Новорічними і Різдвяними святами, подарувати їм радість, створити піднесений настрій. А ще – висловити слова підтримки дітям, які постраждали від наслідків війни.
Нехай вітальна поштівка, долаючи простір і час, у ці святкові дні допоможе донести побажання щастя, здоров’я, миру та злагоди із щирими дитячими почуттями нашим друзям!





Немає коментарів:

Дописати коментар