середа, 23 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №53 ГУРТОК «ВИГОТОВЛЕННЯ СУВЕНІРІВ»

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №53
ГУРТОК «ВИГОТОВЛЕННЯ СУВЕНІРІВ»
Навчаючи дітей виготовленню сувенірів ми залучаємо дітей до пізнання народних традицій і художньої культури українського народу в процесі творчої діяльності.
З 2014 року досить успішно почали працювати гуртки «Виготовлення іграшок-сувенірів» під керівництвом Новікової Наталії Михайлівни на базі Петриківської ЗОШ І-ІІ ст.
На гуртку діти займаються не тільки практичною роботою, а й опановують теоретичний матеріал.
Вихованці працюють із різними матеріалами та інструментами. У процесі навчання гуртківці набувають практичних навичок у виготовленні шаблонів, оздобленні сувенірів (вироби з паперу, виготовлення листівок до свят, виробів з природнього матеріалу та багато іншого).
Увесь навчальний процес має як творчий, так і виховний характер. Діти вчаться проектувати і створювати власні іграшки та вироби для практичного вжитку.
Гурткова робота тісно пов'язана з народним мистецтвом. Тому учні під час навчання знайомляться з історією українського мистецтва, найвідомішими народними промислами .
На заняттях гуртка учні мають змогу втілювати на практиці свої задуми у вигляді конкретних виробів.
Кожного року гуртківці власні витвори мистецтва представляють на виставках-конкурсах „Замість ялинки-зимовий букет», робіт молодших школярів з початкового технічного моделювання, виставках декоративно-ужиткового мистецтва «Знай, люби свій край», де неодноразово займали призові місця на рівні області та України. Ці роботи різні за розмірами і майстерністю виконання та, головне, що вони виконані з любов'ю. Бо кожна дитина залишає частинку душі й тепло рук у своїй роботі.
На гуртку учні намагаються опанувати сучасні техніки декоративно-прикладного мистецтва.



















































Немає коментарів:

Дописати коментар