пʼятниця, 11 грудня 2020 р.

Змагання з ЛЕГО-конструювання

 Діти – невтомні конструктори!

Конструктор «ЛЕГО» дозволяє вчитися граючи, і навчитися в грі. А змагання є вагомим мотивуючим інструментом для вдосконалення вмінь і навичок.
З метою створення розвиваючого освітнього середовища та потенційних можливостей STEM – освіти у гуртку «Вступ до робототехніки» 8 грудня 2020 року проводились змагання з ЛЕГО-конструювання.
Учасники конкурсу мали змогу продемонструвати свої уміння та навички в лего-конструюванні, а також показати свою ерудованість та продуктивну роботу в команді. Темою проектної роботи було «Виготовлення моделі вантажного автомобіля».
ЛЕГО-конструювання за темою – це коли вихованцям пропонують загальну тематику конструкції або призначення об'єкту, і вони самі створюють задуми конкретних виробів, вибирають способи їх виконання.
Звичайно, що ЛЕГО-конструювання за задумом має більші можливості для розгортання творчості дітей, для прояву їх самостійності; тут дитина сама вирішує, що і як вона буде конструювати. Щоб ця діяльність протікала як пошуковий і творчий процес, вихованці повинні мати узагальнені уявлення про конструйований об'єкт, володіти узагальненими способами конструювання і вміти шукати нові способи.
А справжнім випробуванням для сконструйованих моделей був їх запуск, адже потрібно було, щоб модель проїхала певну відстань з відповідною траєкторію руху. Завдання виявилось не з легких, проте в командам, які складалися з пілота і механіка вдалося досить успішно справитись.
За підсумками змагань у командній першості місця розподілилися таким чином:
І місце – команда у складі Кунька Дмитра і Рогаля Назарія
ІІ місце – команда у складі Маргіна Владислава та Іванущака Дениса
ІІІ місця розділили команда Ухач Захар +Обуд Дмитро та Карпінський Дам’ян+Лебідь Давид
В особистому заліку у супер-фінал потрапило троє гравців з одинаком результатом: Кунько Дмитро, Іванущах Денис та Рогаль Назар. Серед них було розіграно найвищу нагороду – ГРАН-ПРІ і її отримав Іванущак Денис
А наступні місця розподілилися наступним чином:
ІІ місце у Обуда Дмитра та Лебідя Давида
ІІІ місце у Маргіна Владислава, Ухача Захара та Карпінського Дам’яна.
Вітаємо наших юних конструкторів-дизайнерів-випробувачів!
Проведений захід – це ще один крок впровадження робототехніки в освітній процес як важливого компоненту STEM-освіти.


















Немає коментарів:

Дописати коментар