понеділок, 28 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №55 ХОРЕОГРАФІЯ

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №55
ХОРЕОГРАФІЯ
Серед різноманітних фізіологічних потреб організму дитини основною є потреба в рухах, які необхідні для нормального розвитку і формування. Дитячі танці для дітей є тим заняттям, яке задовольняє бажання дитини постійно рухатися, даруючи при цьому ще і величезний позитивний заряд енергії і бадьорості.
Звичайно, професійним танцюристом або чемпіоном стане не кожен, але танцювати красиво під силу всім!
У формуванні естетичної і художньої культури особистості хореографічне мистецтво є найважливішим аспектом естетичного виховання. Хореографія - це світ краси руху, звуків, світлових фарб, костюмів, тобто світ чарівного мистецтва.
У Великобірківському будинку творчості школяра створені сприятливі умови для занять хореографічним мистецтвом, що сприяють фізичному розвитку дітей та збагачують їх духовно. та взаємодіяти з однолітками;
На заняттях з хореографії діти вчаться спілкуватися
- танці розвивають фантазію, розкривають характер та індивідуальність;
- заняття хореографією неможливі без працьовитості, організованості і цілеспрямованості;
- хореографія – хороше фізичне навантаження для дитини, що чудово впливає на суглоби і м’язи, зміцнює імунітет;
- діти, які активно займаються танцями, досягають успіху не лише у фізичному, а й у розумовому розвитку. Діти не тільки повторюють рухи за хореографом — їм доводиться постійно контролювати суглоби, м’язи та міміку, запам’ятовувати і виконувати складні елементи;
- хореографія дає правильне навантаження на серце, позитивно впливає на роботу м’язів і судин, розвиває гнучкість суглобів, є хорошою профілактикою плоскостопості, сколіозу й інших проблем зі спиною;
- у дитини розвивається музичний слух — вона краще відчуває ритм, вчиться підлаштовувати під музику рухи і виражати емоції;
- хореографія – однин із найкращих способів самовираження на етапі формування особистості і пошуку себе.
Яскравою сторінкою в історії художньо-естетичних гуртків в напрямку «Хореографія» назавжди залишиться танцювальний колектив «Барвінок» під керівництвом Неспляк Тетяни Іванівни, який урочисто відзначив 25-річчя його створення у січні 2013 року.
У вересня 2013 року естафету перейняла досвідчений хореограф Лузан Тетяна Михайлівна, яка спочатку вела гуртки в БТШ, а потім на базі Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. Протягом п’яти років діти дарували чудові хореографічні постановки вдячним глядачам під час творчих звітів, відкритих занять, масових заходів у БТШ, концертів до визначних свят у селищі, районному фестивалі «Свята Покрова», районному та обласному конкурсі хореографічних колективів (2016), у Міжнародний день захисту дітей в ТРЦ «Подоляни» (2015).
Найвідоміші танцювальні композиції цього періоду: "Квіти героям", "Молитва за Україну", "Маки памяті", "Кольори України", "Український святковий", "Діти за мир" та інші.
У 2016-2017 навчальному році основам спортивно-бального танцю навчала молодий педагог Пастух Світлана Андріївна, а в грудні 2017 колектив закладу поповнив випускник Теребовлянського вищого училища культури Голубович Денис Олегович. За час його діяльності найактивнішими гуртківцями танцювального колективу були хлопці. У їхньому виконанні запамяталися такі танцювальні композиції як «Батяри», «Гопак», «Книга добра».
У вересні 2020 року у закладі для наймолодших гуртківців почав працювати гурток сучасної хореографії під керівництвом досвідченого хореографа Понити Галини Романівни.
Сучасна хореографія - саме той стиль танцю , якому притаманні ритміка , пластика , музикальність і чіткість рухів під модну та актуальну музику. Сучасні танці не мають кордонів , вони відображають буквально всі ідеї і можливості танцюриста на сцені.















































Немає коментарів:

Дописати коментар