четвер, 24 грудня 2020 р.

ІСТОРІЯ №54 ГУРТОК ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №54
ГУРТОК ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ
Початкове технічне моделювання – перша ланка по заохоченню молодших школярів до занять технічною творчістю, залучення їх до розвитку технічного мислення.
Дітям цікаво все, що рухається, стрибає, літає, пливе, тобто, знаходиться у дії. Саме з цих гуртків починається знайомство з технічною творчістю.
Гурток ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ у Великобірківському будинку творчості школяра відновив свою роботу під керівництвом Урманець Ольги Дмитрівни у 2000 році. Головним завданням для педагога стало виявлення, підтримка, розширення інтересу до техніки дітей молодшого шкільного віку.
Життя у гуртку початкового технічного моделювання - це спроби власної творчої діяльності, розвиток пізнавальної та розумової активності дитини, засвоєння вихованцями елементарних технічних уявлень і понять.
У гуртку ПТМ вихованці розвивають технічну творчість через такі форми проведення навчально-виховної роботи :
- Гурткові заняття
- Виробничі екскурсії.
- Змагання з початкового спортивно-технічного моделювання.
- Виставки-конкурси робіт гуртківців
- Масові заходи
Юні моделісти у процесі виготовлення найрізноманітніших іграшок, найпростіших авто, авіа, ракето та судномоделей оволодівають вміннями та навичками роботи з інструментами, поглиблюють і застосовують у практичній діяльності знання шкільної програми з математики та трудового навчання, розширюють свій технічний кругозір, розвивають логічне мислення та реалізовують свої здібності до технічної творчості.
У роботі з дітьми молодшого шкільного віку важливо навчити учнів застосовувати отримані знання на практиці. Значне місце в роботі гуртка займають ігри та змагання, що сприяють розвитку розумових та фізичних здібностей, формують впевненість в собі, авторитет, прагнення до перемоги.
Обласні змагання та виставка робіт молодших школярів з початкового технічного моделювання проводяться як підсумок роботи гуртків за навчальний рік. У виставці кожна робота – реальний унікальний проект.
Вихованці гуртка "Початкове технічне моделювання" постійні переможці та призери районних, обласних, всеукраїнських виставок, змагань.
Вже традиційно з гуртківцями щороку проводиться тиждень науки і техніки, інженерний тиждень, «Випробування у Форті Науки і Техніки», інтелектуальна гра «Колесо фортуни», «Конкурсно-пізнавальна гра «Сім футів під кілем», "Секрети винаходів", квест-ігри на технічну тематику.
На підсумкові заняття за півріччя «Новорічні атрибути» та творчий звіт за навчальний рік запрошуються батьки, які стають учасниками інтерактивного заходу.
Впродовж навчання в гуртку з дітьми проводяться екскурсії на виробництва, до місцевих духовних пам’яток архітектури, в Центр Науки м. Тернополя, музеї винаходів, творчі зустріч з гуртківцями інших закладів позашкільної освіти
Весь освітній процес у позашкільному навчальному закладі насичений різними аспектами патріотичного виховання. Щороку проводиться тижні лицарської звитяги, до Дня Захисника України, «Лицарський турнір» до Дня Збройних сил України,
Крім того діти долучаються до проведення масових заходів у позашкільному закладі та різноманітних проектів.












































































Немає коментарів:

Дописати коментар