вівторок, 3 листопада 2020 р.

ІСТОРІЯ №20 МУЗИЧНА ФІРА

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №20
МУЗИЧНА ФІРА
Яскравою сторінкою в історії нашого закладу є авторська музична шоу-програма «Музична Фіра»!
Вона мала шалений успіх серед учнівської молоді і щораз збирала на свої прем’єри велику кількість глядачів.
А ось передісторія її створення.
У 1995 році наші гуртківці перебували у молодіжному таборі «Молода Гвардія», де вони приймали участь у багатьох розважальних заходах із молоддю. Коли гуртківці повернулись додому, вони, під впливом тих емоцій, які відчули у таборі, виявили бажання створити свою шоу-програму, де вони би змогли проявити себе у якості артистів, а саме – створювати пародійні номери під музику відомих виконавців, виконувати танцювальні номери тощо. Цією ідеєю вони поділились із педагогами закладу Тетяною Юрів та Тарасом Сербою і вони активно почали допомагати і розкручувати дану ідею….
Після декількох днів творчих роздумів вималювалась загальна ідея проведення заходу: створити безперервну одногодинну програму, яка би включала не стільки окремі номери, а мала безперервний сюжет від початку до кінця, де всі номери взаємоповʼязані і на закінчення всі учасники програми разом виконували фінальний номер….
Багато суперечок точилось навколо назви заходу, його оформлення, ведучого тощо. Але в решті решт зупинились на назві – «Музична Фіра», і ця назва одразу полюбилась усім. Також розроблялась ідея облаштування залу, використання додаткового освітлення, ілюмінації, якісного озвучення, плакатів, банерів. Розроблено перший своєрідний логотип – фіра наповнена музичними інструментами (ідея і виконання – Серби Тараса Богдановича), колесо від фіри – справжнє, ….
А далі почались репетиції, підбір пісень, авторів, фінальні пісні виконувались на живо. Ретельно обирався музичний матеріал. Ще більшою проблемою було знайти якісний запис музики, оскільки тоді не було такого доступу до інформації, як сьогодні. Часто доводилось відмовлятись від окремих номерів, змінювати виконавців тощо.
Не менш складним був підбір сценічних костюмів, париків, необхідних декорацій, звісно, що все підбиралось і створювалось власноруч.
І ось 10 січня 1996 року відбувся перший виступ наших артистів. Ми самі не очікували такого результату, такого позитиву і сплеску емоцій. Усі показали себе із найкращої сторони, шоу – вдалося і відтоді стало найбільш популярним заходом на найближчі десять років. І вже через місяць, 9.02.1996 р. ми підготували іншу програму, на яку вже прийшли набагато більше охочих, стільки, що не було можливості всіх розмістити у нашому танцювальному залі.
Наші «артисти» змогли розкритись кожен у своєму образі, хтось у виконанні танців, хтось трюків, хтось вирізнявся своєю схожістю із відомим артистом, інші – могли проявляти свої вокальні і танцювальні здібності.
За період 10 років було проведено 10 виступів, змінювались назви, виконавці, артисти, але незмінною залишалась сама ідея програми – дати змогу кожному проявити себе у незвичній ролі:
1. Премєра "Музична фіра" 10.01.1996.
2. "Музична фіра - 2" 9.02.1996
3. "Новорічний серпантин" 12.01.1997
4. "Новорічний серпантин столичних знаменитостей" 13.01.1998
5. "Музична торба" 13.01.1999
6. "Новорічна несподіванка" 13. 01.2000р.
7."Новорічна зустріч друзів" 13.01.2021
8. "У царстві новорічних пригод" 17.01.2003
9. "В очікуванні дива" 16.01.2004
10. "Мішок зірок" 20.01.2006.
Фактично перші 10 років вже традиційно на Старий Новий рік у нашому закладі на гостей чекала нова музична шоу-програма.
Ностальгія за цією атмосферою спонукала наших випускників у 2008 році зробити творчий подарунок. І це було неперевершено!
У 2009 році "зірки естради" естради завітали і на свято, приурочене Дню Святого Валентина "Найвище почуття - любов!" Тут вони подарували свої музичні номери та взяли участь у конкурсній програмі.
У 2012 році, з ініціативи культорганізатора БТШ Лабанович Ірини Володимирівної, яка в минулому була активним учасником "Музичної фіри", популярні зірки естради завітали у наш заклад на шоу-програму «Поле чудес», а через рік, у 2013 році актив Ради гуртківців зумів відновити "Музичну фіру" у нашому закладі.
3.02. 2017 року неймовірним сюрпризом для нас стало «Come back – шоу» від випускників 2013-2015 років. Це був неймовірний успіх! Шоу-програма була настільки вдалою, що наших випускників у ролі зірок запросили навіть на гастролі у с. Смиківці.
Ми знаємо, що і сьогоднішній склад наших гуртківців є також творчим і артистичним, у багатьох вже батьки можуть поділитися своїм досвідом участі у шоу- програмі. Тому сподіваємося, що "Музична фіра" і надалі буде скликати на свої концерти нових зірок естради, а ми охоче їх підтримаємо!
А зараз, пропонуємо відчути ті незабутні емоції, переглядаючи наші світлини.



































































Немає коментарів:

Дописати коментар