понеділок, 9 листопада 2020 р.

ІСТОРІЯ №25 «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №25
«ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ»
Конкурси педагогічної майстерності є одним з найважливіших етапів у розвитку професіоналізму педагога, тому що дають можливість стати значимим в професійному співтоваристві через зовнішню оцінку його педагогічної діяльності, дозволяють педагогу «виходити» за межі навчального закладу, осмислювати те, що відбувається в сучасному освітньому просторі, прогнозувати напрямки свого професійного розвитку і проектувати свою подальшу педагогічну діяльність, спрямовану на професійні досягнення, які позитивно сприйматимуться суспільством.
«ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ» – це найпрестижніщий Всеукраїнський конкурс професійної майстерності позашкільників, метою якого є підтримка талановитих педагогів закладів позашкільної освіти, сприяння їх самореалізації та стимулювання подальшої творчої педагогічної діяльності. Конкурс з успіхом проводиться з 2005 року за ініціативи Міністерства освіти і науки України та за сприяння Інституту модернізації змісту освіти, Національного центру «Мала академія наук України», Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Українського державного центру позашкільної освіти, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.
За п’ятнадцять років до участі у професійному творчому змаганні долучалися понад 2 тисячі керівників гуртків, а свою майстерність під час змагання завершального ІІІ етапу демонстрували більше 600 різних категорій педагогічних працівників закладів позашкільної освіти.
До цієї когорти успішних позашкільників входять 5 педагогів Великобірківського будинку творчості школяра, які у різних номінаціях отримали 7 перемог на обласному рівні та 4 перемоги на Всеукраїнському етапі:
- В листопаді 2006 року керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» УРМАНЕЦЬ ОЛЬГА ДМИТРІВНА, стала переможцем ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності серед керівників гуртків позашкільних закладів «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ» у номінації «КЕРІВНИК ГУРТКІВ-2006» науково-технічного напряму.
- У грудні 2011 року, директор Великобірківського БТШ КУЛЬЧИЦЬКА МАРІЯ ІВАНІВНА зайняла І місце в обласному конкурсі майстерності серед педагогів позашкільних закладів «Джерело творчості» у номінації «ДИРЕКТОР СІЛЬСЬКОГО ПОЗАШКІЛЬНОГО ЗАКЛАДУ»;
- У березні 2012року, керівник еколого-натуралістичних гуртків Молоток Галина Василівна отримала диплом І ступеня обласного конкурсу педагогічної майстерності «КЕРІВНИК ГУРТКІВ ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНОГО ПРОФІЛЮ-2012»
- В листопаді 2013 року керівник спортивно-туристських гуртків СЕРБА ТАРАС БОГДАНОВИЧ став срібним призером Всеукраїнськиого конкурсу майстерності педагогічних працівників ПНЗ «Джерело творчості» у номінації «КЕРІВНИК ГУРТКА-2013»;
- В лютому 2015 року керівник фольклорного дитячого колективу СТАДНИК ВОЛОДИМИР ОЛЕКСІЙОВИЧ - переможець І-го (заочного туру) обласного етапу Всеукраїнського конкурсу педмайстерності серед працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка вокального та музичного мистецтва»
- З 20 по 22 червня 2018 року у м. Києві проводився другий(очний тур 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ» у номінації «Методист-2018». Приємно відзначити, що Тернопільську область представляли два методисти з одного закладу ще й сільського типу, що підтверджує високий професійний рівень і можливість конкурувати з великими і потужними закладами обласного рівня: СЕРБА ТАРАС БОГДАНОВИЧ нагороджений дипломом ІІ ступеня у номінації «Методист туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти», а УРМАНЕЦЬ ОЛЬГА ДМИТРІВНА - дипломом ІІІ ступеня у номінації «Методист науково-технічного напряму позашкільної освіти».
А ТЕПЕР ТРОХИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО УЧАСТЬ ПЕДАГОГІВ У КОНКУРСІ:
17 лютого 2006 року вперше в нашій області проходив конкурс педагогічної майстерності серед керівників гуртків позашкільних закладів «Джерело творчості». Ольга Урманець як керівник гуртка початкового технічного моделювання Великобірківського БТШ зайняла перше місце, представивши свої матеріали з досвіду роботи, цікаві оригінальні розробки занять, авторські методичні посібники.
У березні-червні 2006 року було проведено перший (заочний) тур 3-го етапу конкурсу за 6 напрямами позашкільної освіти. Журі конкурсу розглянуло матеріали 164 претендентів з усіх регіонів України за напрямами: науково-технічного - 28, художньо-естетичного - 76, військово-патріотичного - 5, соціальнореабілітаційного - 12, туристсько-краєзнавчого - 24, еколого-натуралістичного - 19. Відповідно до наказу МОН, було обрано по 6 переможців в кожному напрямку. Від Тернопільської області переможцями в заочному турі Всеукраїнського етапу конкурсу стали двоє педагогів: Урманець Ольга, керівник гуртків науково-технічного профілю Великобірківського БТШ та Щуцька Тетяна, керівник гуртка художньо-естетичного профілю Тернопільського ЦДЮТ.
27-30 листопада 2006 р. в м. Києві проходив заключний етап Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів “Джерело творчості” з номінації “Керівник гуртка – 2006”. Відповідно до програми потрібно було представити свій досвід на тему «Моє педагогічне кредо» та провести заняття з дітьми у Центрі науково-технічної творчості молоді “Сфера” м. Києва.
Представляючи Тернопільщину, керівник гуртка Великобірківського БТШ Ольга Урманець успішно презентувала власний творчий доробок
У Міністерстві освіти і науки України відбулося урочисте нагородження педагогічних працівників ПНЗ – переможців Всеукраїнського конкурсу майстерності «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка-2006». Урманець О.Д. нагороджено Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, пам’ятною відзнакою та подарунками.
26 грудня 2011 року відбулася урочиста церемонія підбиття підсумків та нагородження обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних навчальних закладів «Джерело творчості» у номінації «Директор позашкільного навчального закладу». Мали честь привітати еліту Позашкілля Тернопільщини наші вихованці: Береза Ярина, танцювальні колективи «Барвінок» ( керівник Неспляк Т.І.) та «Зорепад» ( керівник Процик М.П.)
.
У 2012-2013 навчальному році стартував черговий етап конкурсу «Джерело творчості» і за перемогу змагались керівники гуртків туристсько-краєзнавчого, військово-патрітичного, фізкультурно-спортивного та дослідницько-експериментального напрямків.
Традиційно, учасникам потрібно було презентувати власний педагогічний досвід, довести його актуальність, показати методику своєї роботи. Кожен учасник був зобов’язаний надати опис матеріальної бази, розробку серії занять за певним розділом програми, сценарії масових заходів, представити свої методичні розробки та посібники.
28 лютого 2013 року зала Тернопільської української гімназії імені І.Франка зібрала учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників ПНЗ «Джерело творчості. В урочистостях з нагоди нагородження переможців та лауреатів взяли участь вихованці танцювального та вокального гуртка ( керівники Неспляк. Т.І. та Стадник В.О.)
Успішно подолавши два перші етапи конкурсу – районний і обласний – Тарас Серба потрапив до фінального, третього етапу. З майже 40 учасників заочного туру було відібрано 7 для участі в очному турі, де довелося провести фрагмент заняття на обрану тему в одній зі шкіл Києва. Варто зазначити, що на його проведення давалось усього 20 хвилин.
Представляючи Тернопільщину, керівник гуртка Великобірківського БТШ Тарас Серба успішно презентував власний творчий доробок і за підсумками журі став переможцем конкурсу в секції «Спортивний туризм». Його нагороджено дипломом ІІ ступеня та пам’ятною відзнакою.
14 лютого 2018 року на базі Центру творчості дітей та юнацтва м. Тернополя відбувся очний тур обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у номінації «Методист-2018».
В рамках очного туру педагоги представили презентації з досвіду роботи «Я-методист», а також практично провели одну із науково-методичних технологій, під час якої розкрили рівень своєї фахової майстерності.
Відповідно до рішення журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу, переможцями заочного туру визнано обох методистів Великобірківського БТШ: Урманець О.Д. та Сербу Т.Б.
З 20 по 22 червня 2018 року у м. Києві проводився другий(очний тур) 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «ДЖЕРЕЛО ТВОРЧОСТІ» у номінації «Методист-2018»
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 24.05.2018 № 526 серед поданих на Всеукраїнський етап 101 робіт конкурсантів на очний етап обрано було 39 переможців у 7 напрямках: військово-патріотичний, дослідницько-експериментальний, еколого-натуралістичний, науково-технічний, туристсько-краєзнавчий, фізкультурно-спортивний, художньо-естетичний.
Відповідно до програми заходу, нами було представлено самопрезентацію «Моє педагогічне кредо» та фрагмент заняття з педагогами.
Надзвичайно було приємно працювати в творчому та високопрофесійному колективі колег-однодумців, обмінюватися досвідом роботи, отримувати новий багаж знань щодо методики впровадження нових технологій в закладі позашкільної освіти.
За результатами роботи журі конкурсу СЕРБА ТАРАС БОГДАНОВИЧ нагороджений дипломом ІІ ступеня у номінації «Методист туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти» , а УРМАНЕЦЬ ОЛЬГА ДМИТРІВНА - дипломом ІІІ ступеня у номінації «Методист науково-технічного напряму позашкільної освіти».
Дуже хочеться, щоб наші перемоги були стимулом для розвитку позашкільної освіти в нашій громаді районі та області, щоб ми мали можливість навчати, впроваджувати та реалізовувати !























Немає коментарів:

Дописати коментар