вівторок, 24 листопада 2020 р.

ІСТОРІЯ №34 ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ…

 #БТШ_60! #Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №34
ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ…
В. Сухомлинський наголошував, що робота вчителя – це творчість, а не буденне заштовхування знань в дітей. Він підкреслював, що справжній учитель-майстер не може жити без творчості, повторюючи одне й те саме все своє життя. Тільки творчий педагог може розвинути творчі можливості, творчі здібності учнів.
Саме для того, щоб мати можливість почерпнути нове у колег, поділитися власними здобутками та оцінити діяльність закладу з позиції тих, кому її презентуєш, в освітянському колі проводяться семінари з обміну досвідом роботи, що спрямовані на удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, активізацію їх творчого потенціалу та розвиток педагогічної майстерності.
Кожна зустріч – це обмін енергією, знаннями, досвідом взаємодії, а ще спілкування людей, об’єднаних спільною діяльністю..
Саме семінари дають можливість поєднати інформацію навчання з її практичним застосуванням, щоб ефективно застосовувати набуті знання, поділитися досвідом, передовими технологіями, зробити грамотний аналіз своєї роботи.
На базі БТШ постійно проводяться навчальні семінари для кураторів та лідерів учнівського самоврядування, педагогів – організаторів, організаторів туристсько-краєзнавчої роботи та керівників гуртків шкіл району.
КРІМ ТОГО, ДОСВІДЧЕНІ ПЕДАГОГИ НАШОГО ЗАКЛАДУ МАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ПРЕЗЕНТУВАТИ ЯК СВІЙ ДОСВІД РОБОТИ, ТАК І ЗАКЛАДУ НА ОБЛАСНОМУ ТА ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ РІВНЯХ:
- у 2007 році на базі туристсько-краєзнавчого відділу Великобірківського БТШ Серба Т.Б. провів дводенний обласний семінар-практикум представників колегії суддів зі спортивного туризму з числа працівників освіти за програмою підготовки суддів ІІІ-ІІ категорії із спортивного туризму (вид – техніка пішохідного туризму). з метою вивчення досвіду роботи туристсько-спортивних гуртків БТШ та навчання туристських кадрів.
На семінар прибуло понад 40 чоловік – представників з 15 районів Тернопільської області, м. Тернополя, Тернопільського пошуково - рятувального посту, працівники Тернопільського обласного комунального центру туризму і краєзнавства серед учнівської молоді ( ТОКЦТКСЕУМ).
- в 2008 році Урманець Ольга Дмитрівна, як переможець Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності «Джерело творчості» в номінації «Керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» 2006 року» поділилася досвідом роботи під час проведення Всеукраїнського семінару голів обласних методоб’єднань керівників гуртків з початкового технічного моделювання, що проводився на базі Великобірківського БТШ.
На семінар прибуло понад 30 чоловік - представників 25 областей України, представники Тернопільської міської станції юних техніків та працівники Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості учнівської молоді, представники відділу освіти Тернопільської РДА.
- в 2010 році на базі БТШ був проведений обласний семінар практикум методистів РМК з трудового навчання;
- В 2015 році досвідом роботи Великобірківського БТШ педагоги закладу змогли поділитися під час проведення на базі ТОКІППО обласного семінару для методистів ПНЗ області на тему: «Розвиток життєвої компетентності особистості та її підготовка до успіху в умовах сучасного позашкільного навчального закладу» (3.12.2015 – Урманець О.Д., Кульчицька М.І, Серба Т.Б., Лисак Н.А., Злонкевич С.В.);
Педагоги закладу неодноразово запрошувались поділитися досвідом роботи під час проведення:
- Обласного семінару з питань розвитку туризму і краєзнавства на тему «Організація і методичне забезпечення роботи з виконання актуальних завдань розвитку туризму та краєзнавства, національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання у Тернопільській області в 2016 р» (14.04.2016-Серба Т.Б.) ;
- Семінару з підготовки суддів в рамках спартакіади студентської молоді серед вузів І-ІУ рівня акредитації ( 19.05.2016 –Серба Т.Б.)
- Лекції на курсах підвищення кваліфікації керівників туристсько-краєзнавчих гуртків при ТОКІППО на тему «Особливості організації турист сько-краєзнавчої роботи» ( 24.05.2016-Серба Т.Б.)
- Засіданні проблемної групи керівників патріотичних клубів в ТОКІППО. Тема виступу: «Формування громадянської позиції учнівської молоді через залучення її до діяльності у національно-патріотичних клубах» (25.05.2016.- Серба Т.Б.)
- Обласного семінару керівників гуртків початкового технічного та спортивно-технічного моделювання. Виступ на тему «Змагання як один із засобів «створення ситуації успіху» у вихованців гуртка «ПТМ» (7.02.2018.Урманець О.Д.)
- Обласного семінару методистів. Виступ на тему «Інтегроване заняття як один із шляхів формування позитивно-емоційного ставлення до пізнання» (28.03.2018)
- Всеукраїнської науково-практичної конференції «STEM-освіта та шляхи її впровадження в освітній процес. Напрям : Досвід впровадження інновацій: від STEM до STEAM освіти. Виступ-тези «Шляхи впровадження STEM-освіти у Великобірківському БТШ» ( 25.04.2018., Урманець О.Д.)
- Регіонального семінару практикуму «Розвиток позашкільної освіти в системі децентралізації» за участю делегації освітян-позашкільників з Волинського та Тернопільського обласного центру науково-технічної творчості. Презентація діяльності закладу. (4.04.2019. Кульчицька М.І, Урманець О.Д., Злонкевич С.В., Капелусь О.Б., Серба Т.Б., Стадник В.О.)
- Міжнародної науково-практичної конференції «Ціннісні орієнтири в сучасному світі, теоретичний аналіз та практичний досвід». Презентовано матеріали з досвіду роботи «Популяризація цінностей Української Хартії вільної людини у контексті проектної діяльності» під час проведення круглого столу на тему «Ціннісні орієнтації в сучасній освіті: досвід, виклики, перспективи». (4-5.04.2019.Урманець О.Д.)
- Майстер-класу «Використання ігрових технологій як засобу активізації навчальної діяльності гуртків» для керівників команд в рамках проведення Всеукраїнського конкурсу учнів молодшого шкільного віку з ПТМ в м. Нетішині Хмельницької області. (21-23.05.2019. Урманець О.Д.)
- Всеукраїнського семінару-практикуму керівників гуртків з ПТМ в м. Києві «Інноваційні підходи до занять з ПТМ». Виступ на тему «Використання інтерактивних дидактичних матеріалів веб-сервісу Learning.apps у гуртку початкове технічне моделювання для проведення моніторингу знань вихованців» (13.11.2019. Урманець О.Д.)














































Немає коментарів:

Дописати коментар