понеділок, 30 листопада 2020 р.

ІСТОРІЯ №38 ДЕНЬ ТУРИЗМУ У ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОМУ БТШ

 #БТШ_60#Великі_Бірки

ІСТОРІЯ №38 ДЕНЬ ТУРИЗМУ У ВЕЛИКОБІРКІВСЬКОМУ БТШ
Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній День туризму.
У Великобірківському БТШ із часу його заснування функціонують туристичні гуртки, виховано багато поколінь спортсменів-туристів та краєзнавців.
Ця історія – про Дні туризму, відзначені по особливому. В різні роки у ці дні педагоги та гуртківці закладу мали можливість взяти участь в туристичних змаганнях, а також в офіційних урочистостях з нагоди свята.
Протягом останніх років практикується проведення декади або місячника, присвяченого Дню туризму. В цей період гуртківці БТШ в різні роки беруть участь в обласних туристичних змаганнях.
Проводяться посвяти в туристи в гуртках «Юні туристи», на яких гуртківці проходять нескладні випробування і конкурси. Проводяться показові виступи досвідчених спортсменів-туристів. Для дорослих гуртківців – організовуються матчеві зустрічі із гуртківцями-туристами інших закладів освіти
Для молодших школярів, які в майбутньому можуть стати гуртківцями-туристами проводяться дні відкритих дверей у туристичних гуртках, під час яких вони знайомляться із світлинами з походів та змагань, проводяться зустрічі з туристами, виставка туристичного спорядження, нескладні випробування, такі як «Стежка випробування» та «Пішохідна мандрівка», «Я – майбутній турист», на яких молодші гуртківці ознайомлюіз туристичним спорядженням, вчились долати перешкоди, які вони можуть зустріти у поході. Юні туристи отримують відзнаки, початкові знання про туризм і бажання займатись в туристичних гуртках.
У 2015 році 27 вересня припало на неділю і гуртківці-туристи відзначили День туризму велосипедним походом, а для новачків ця мандрівка ще й стала випробуванням для посвяти їх в туристи
27 вересня 2018 року у Великобірківському БТШ з нагоди Дня туризму було проведено Конкурс краєзнавців «Моє Тернопілля». Учасники конкурсу – це чотири команди, які сформовані із представників лідерів учнівського самоврядування шкіл Тернопільського району. Команди мали змогу перевірити знання про історію, культуру, архітектуру природу, видатних особистостей Тернопільського району та області.
В гуртках «Паперопластика» та «Початкове технічне моделювання» проводяться практичні заняття, на яких гуртківці знайомляться із туризмом, а також власноруч виготовляють макети туристичного спорядження – намети, рюкзаки, плавзасоби, компаси тощо.


















Немає коментарів:

Дописати коментар