пʼятниця, 27 листопада 2020 р.

Гелікоптери Сікорського

 Розробки легендарного киянина Ігоря Івановича Сікорського стали плацдармом для 90% сучасної авіації. Він створив 15 новаторських типів літаків, у тому числі «велетнів» і літаків-амфібій, трансатлантичний гідроплан. Запустив серійне виробництво військової і цивільної авіації і так зруйнував стереотип, що майбутнє авіації – це сфера розваг.

Авіаконструктора з українським корінням прозвали «містер Гелікоптер». Саме Ігор Сікорський винайшов серійний вертоліт одногвинтової схеми. Його гелікоптери одразу почали застосовувати у безпекових, санітарних і поліцейських цілях. Тільки за життя винахідника завдяки його вертольотам врятували понад півтора мільйона людських життів, що сам Сікорський називав своїм найважливішим досягненням. У своїх щоденниках писав: «Літак буде працювати, рятувати людей».
Літаки і гвинтокрили українця дотепер перебувають на озброєнні збройних сил США, куди Сікорський емігрував 1919 року. Його гелікоптери на службі в американських президентів з 1947 року, а заснована ним компанія стала лідером світового авіаринку. З придбанням ліцензій від Sikorsky Aircraft розпочався розвиток вертольотобудування у Європі.
Саме про нашого відомого винахідника та моделі гелікоптерів сьогодні вели мову юні робознавці. Удосконалюючи свої знання про зубчасті передачі юні конструктори працювали за інструкцією та удосконалювали модель, проявивши свої знання, фантазію і вміння. 


Немає коментарів:

Дописати коментар